Pametno pisalo Plenkoviću zbog kaosa između Splita i Omiša

Foto: Miranda Čikotić/ Pixsell

NA CESTI između Splita i Omiša i ove godine vlada kaos. To je bilo očekivano, kilometarske kolone već godinama muče lokalno stanovništvo i njihove brojne goste. Putovanje između dva grada udaljena 20-ak kilometara ponekad traje satima, a zbog gužve su od svijeta odsječena neka mjesta poput Dugog Rata koja nemaju alternativni put.

No, zaobilaznica Trogir - Omiš, koja bi uvelike rasteretila ovu cestu, nikako da se napravi. Tu se cestu najavljuje još od 1990. godine, a bila je dijelom svakog HDZ-ov predizbornog obećanja.

No, još ništa.

Stranka Pametno pisala je Plenkoviću, pozvali su ga da dođe na sjednicu Županijske skupštine Splitsko - dalmatinske županije. Pozvali su i Olega Butkovića.

"Poštovana gospodo Plenković i Butković,

s velikom žalošću pozivamo vas na sjednicu Županijske skupštine Splitsko – dalmatinske županije, koja će se održati u ponedjeljak, 30. srpnja 2018. godine u Splitu. Situacija je naime davno bila hitna, sada je već toliko alarmantna da je ugrožena sigurnost građana, a time je i budućnost turizma u ovom dijelu Dalmacije vrlo upitna.

Više od trideset (30?!) godina traje borba za gradnju jedne obične ceste, u nedostatku koje je drugi grad po veličini u Hrvatskoj, doslovno prometno začepljen. To, osim što izaziva užasne gužve, izravno ugrožava i sigurnost stanovnika i gostiju od Splita do Makarske.

Žalosno je da još tražimo odgovore na davno postavljena pitanja, ali to je samo rezultat dugogodišnje loše politike. Odgovor kako je brza cesta Trogir – Omiš prioritet svake nove Vlade više nije dovoljan. Stoga dođite i osobno nam objasnite što točno radite po pitanju rješavanja tog prioriteta i realizacije ove ceste odnosno po pitanju zaštite hrvatskih građana i naših gostiju koji, ne zaboravite, najvećem dijelom pune državni proračun", stoji u pozivu stranke Pametno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.