Pametno: Licemjerna Vlada postavila klerike za voditelje reforme obrazovanja

Foto: Hina, Facebook

STRANKA Pametno komentirala je na Facebooku Šustarov izbor nove voditeljice kurikularne reforme Dijane Vican, inače recenzentice programa zdravstvenog odgoja udruge GROZD, čiji je predsjednik svojedobno bio čelnik HRAST-a Ladislav Ilčić.

> Umjesto Jokića doveo ovo: Htjela uvesti nedrkov program u škole

Podsjetimo, Vican bila je državna tajnica u MZOŠ-u te je u nekoliko je navrata “izrazila svijest Ministarstva o kvaliteti i potrebi programa zdravstvenog odgoja udruge GROZD te želju da se taj program uvede u škole”.

Uz vican, za voditelja reforme imenovan je i docent Matko Glunčić sa zagrebačkog PMF-a.

"Tehnička vlada HDZ-MOST i njihova MZOS ekspozitura s Hrastovim stremljenjima se ne zaustavljaju u svom upornom pokušaju uništavanja obrazovanja. Za voditelje kurikularne reforme su tako, izgleda, mimo svih propisa, imenovali Dijanu Vican i Matka Glunčića, čime očito i dalje pokušavaju klerikarizirati obrazovanje i najvažniju od svih reformi u državi kapacitirati onima koji se protive osnovnim postavkama na kojima je građena?!

Ovim činom ministar Šustar uz to izlazi još jednom iz svojih ovlasti smjenjenog dužnosnika, a Vlada još jednom pokazuje svoje licemjerje. Ekipa koja je još kratko na (tehničkoj) vlasti ne može zaustaviti budućnost! Pametno će se uvijek boriti da se obrazovanje, onako kako ga zamišlja većina hrvatskih građana i koje će od Hrvatske napraviti otvorenu, tolerantnu, modernu i građansku zemlju, ugradi u same temelje društva. I zato sljedeći put svi birajmo pametnije", objavila je stranka Pametno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.