"Parkovi Hrvatske": Svi nacionalni parkovi i parkovi prirode na zajedničkom portalu

Screenshot: parkovihrvatske.hr, Foto: MZOIP

SVIH 19 nacionalnih parkova i parkova prirode od sad je objedinjeno pod zajedničkim brendom „Parkovi Hrvatske“ te je pokrenut zajednički web portal www.parkovihrvatske.hr, javlja Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.


Posjetitelji na web portalu po prvi puta na jednom mjestu mogu dobiti informacije o prirodnim ljepotama Hrvatske te posebnostima parkova. Uz virtualnu „šetnju“ parkovima, na portalu se mogu isplanirati putovanja prema udaljenosti ili atrakcijama i sadržajima.

Svi građani i turisti na jednom mjestu mogu pronaći sve informacije i zanimljivosti o našim parkovima, i to na 4 jezika – hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom.

Na web portalu može se pronaći i praktičan vodič kroz zaštićena područja Hrvatske – osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode koji je predstavljen kao brošura – Parkovi Hrvatske.

U sklopu projekta najavljen je i web shop koji je u pripremi i biti će dostupan tijekom svibnja 2016, a preko kojeg će se moći kupovati on-line ulaznice kao i razni suvenire parkova priroda.

Portal je pokrenut u sklopu PARCS projekta kojeg provode Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj sredstvima Globalnog fonda za okoliš (GEF).

"Parkovi su hrvatsko bogatstvo u kojem trebamo više i češće uživati te ih čuvati, a u njima ostavljati jedino tragove naših cipela. Pokretanje ovog jedinstvenog web portala, koji je nastavak brendiranja Parkova Hrvatske, dodatno će osnažiti vizualni identitet naših 19 parkova i približiti ih građanima i potencijalnim posjetiteljima. Posjetitelji parkova od sad će po prvi put na jednom mjestu imati sve informacije o parkovima u Hrvatskoj. Time ćemo povećati prepoznatljivost Hrvatske i naših prirodnih ljepota na nacionalnom i međunarodnom nivou. Ističem da su nam važni strani turisti, no parkove želimo približiti i našim građanima“"– rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović na promociji  portala koja se ovog vikena održala na zagrebačkom Zrinjevcu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.