Pavle Kalinić upozorava: Potres jači od 6 stupnjeva srušio bi Vladu i Sabor!

NAJVEĆA opasnost koja prijeti Zagrebu je potres, vjeruje Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba. Zamjenik načelnice Stožera za zaštitu i spašavanja Pavle Kalinić stoga naglašava kako je izrada mjera za zaštitu i spašavanje u slučaju potresa trenutno njihov glavni prioritet.

U slučaju potresa jačeg od 6 stupnjeva po Richteru, najugroženije bilo bi područje Gornjeg grada. To je dio Zagreba u kojem se nalaze zgrade Vlade i Hrvatskog sabora, a koje bi se, smatraju u Uredu za upravljanje hitnim situacijama, urušile u slučaju jačeg potresa.

Stoga je na konstituirajućoj sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje započeto s donošenjem mjera za zaštitu od potresa, a uskoro se očekuje i donošenje Procjene ugroženosti materijalnih i kulturnih dobara Grada Zagreba. Opravdanje za svoje strahove u Uredu za upravljanje hitnim situacijama vide i u slabom potresu jačine 1,8 stupnjeva po Richteru, koji je tijekom noći zabilježen kraj Samobora.

No, spomenimo i to da je šef Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić zbog nekih svojih (priželjkivanih) mjera zaradio zavidan stupanj zloglasnosti. Njegov "tenkić" (odnosno oklopno vozilo), koji je želio isfinancirati sredstvima iz gradskog proračuna, i dalje je predmet brojnih viceva i ismijavanja. A o bespilotnoj letjelici da i ne govorimo. Za dugo priželjkivane Kalinićeve "igračke" u gradskom proračunu dosad ipak nije bilo mjesta, ali možda će mu upravo globalna paranoja od potresa omogućiti nabavu opreme koju zaziva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.