Penava o incidentu na Markovom trgu: Ne bih zaključivao na prečac

Foto: FaH

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je incident na Markovom trgu kada se jutros muškarac polio benzinom i zapalio.

"Treba vidjeti pozadinu svega, ogromna tragedija i ponajprije vjerujem da će se čovjek uspjeti izvući. U svakom slučaju suosjećanje prema obitelji i njemu bez obzira na čin koji je doveo do ovoga.

Ovo nije način kako se stvari rješavaju. Jesmo li kao društvo zakazali u smislu da je trebalo reagirati ranije, to će reći dan pred nama kad doznamo okolnosti što se krije iza toga. Tragedija, ljudski život je uvijek najviša vrijednost i užasno je kad se tako nešto dogodi", rekao je.

"Ne bih zaključivao na prečac. Ljudski život je u pitanju"

Komentirao je i radi li se potencijalno o poruci vladi.

"Ne bih zaključivao na prečac. Ljudski život je u pitanju. Treba se usmjeriti na vrijednost ljudskog života i iz toga izvlačiti poruke. Najvažnije je sačuvati ljudski život i da će medicinsko osoblje dati maksimum da spase taj život. S obzirom na podatke da je 90 posto prekriven opeklinama, svjestan sam da će to biti teško.

"Treba pustiti struci da dokaže što je bio povod"

Kaže da povodi mogu biti različiti.

"Idemo se nadati da će to tako biti, a siguran sam da ćemo svi zajedno analizirati uzroke i povode. Povodi mogu biti različiti, o njima ne kalkuliramo, mogu biti biološke i društvene prirode ili kombinacija toga. Treba pustiti riječ struci da dokažu što je u pitanju, a i iz ovakvih događaja moramo učiti", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.