Penava: Angažirali smo zaštitare jer ne želimo opet situaciju s Ferrarijem

Screenshot: RTL

Predsjednik Domovinskog pokreta i kandidat za novi mandat Ivan Penava dao je intervju za RTL Danas. Komentirao je angažiranje zaštitarske tvrtke za unutarstranačke izbore, stan u Veslačkoj koji DP plaća 1200 eura mjesečno i planove nakon unutarstranačkih izbora.

"Netočna je teza koju suprotna strana pokušava plasirati da smo promijenili zaštitarsku tvrtku. DP kao stranka nema nikakav dugoročan ugovor s bilo kim pa ni s jednom zaštitarskom tvrtkom. Nakon situacije koju smo imali za EU izbore kada su došli nepozvani gosti, Ferrari i ona ekipa koja je došla s Ferrarijem, jednostavno smo odlučili da nam se to više ne smije dogoditi", rekao je Penava.

"Mario Radić je kandidaturu najavio sam u studiju televizije kojom upravlja"

Dodao je da se pokušava plasirati teza da će biti angažirana vukovarska tvrtka te da to nije točno. "Angažirali smo renomiranu tvrtku Bilić-Erić od kojih očekujem da profesionalno obave svoj posao."

Komentirao je i objavljivanje kandidature Marija Radića. "Druga strana se kandidirala tako da je gospodin Mario Radić sam bio zatvoren u studiju Z1 kojim upravlja i snimio svoju objavu i kandidaturu. Ja sam svoju kandidaturu objavio s tri ministra koje Radić svojata, državnim tajnicima i devet saborskih zastupnika", poručio je Penava.

"Radić je postao iluzionist, pokušava smanjiti dimenziju svog poraza"

Penava kaže da Radić pokušava stvoriti dojam da ima većinu. "Pokušava stvoriti dojam iluzije, postao je iluzionist, da ima većinu. Imam li ja većinu? Sve ćemo pokazati, da je Radić sam i da on to osjeća. Na sve načine pokušava umanjiti dimenziju svoga poraza, pokušava na sve načine ostaviti spaljenu zemlju u DP-u", rekao je Penava i dodao da je pitanje promatrača na unutarstranačkim izborima zapravo pitanje za Radića. 

Komentirao je i stan u Veslačkoj koji Domovinski pokret plaća 1200 eura mjesečno.

"Stan u Veslačkoj plaća DP, koristim ga osobno. Do korištenja je došlo uslijed otkazivanja stana koji je plaćao sabor. To nije jedini stan koji DP plaća, to je interna stvar DP-a i moje ingerencije kao predsjednika stranke", rekao je Penava.

"Kada pobijedimo u subotu, ono što nećemo dozvoliti je nastavak destruktivne politike koju je Mario Radić vodio. Vjerujem da većina koja je razumna neće napustiti stranku poput DP-a", rekao je Penava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.