Pentagon osnovao ured za proučavanje NLO-a

PENTAGON je priopćio da je osnovao ured za prikupljanje i proučavanje informacija o neidentificiranim letećim objektima (NLO) koje viđaju različiti rodovi američke vojske.

Ova "skupina za koordiniranu identifikaciju i upravljanje zračnim objektima" ili AOIMSG zamjenjuje "radni stožer za neidentificirane pojave u zraku" osnovan u kolovozu 2020. i tada stavljen pod okrilje američke ratne mornarice, navodi se u priopćenju američkog ministarstva obrane objavljenom u noći s utorka na srijedu.

Ured je u nadležnosti podtajnika za obranu zaduženog za obavještajnu djelatnost i za sigurnost, što svjedoči o tome da američka vojska za "neidentificirane zračne fenomene" ne drži odgovornima 'male zelene', nego stvarne protivnike Sjedinjenih Država.

Lani objavljene tri snimke

Washington je zapravo zabrinut zbog kineskih mogućnosti špijuniranja pomoću dronova i drugih letećih uređaja.

Budući ravnatelj AOIMSG-a, koji još nije imenovan, koordinirat će rad različitih rodova američke vojske i obavještajnih službi na tom polju.

Pentagon je lani objavio tri videosnimke koje su načinili piloti američke mornarice - jednu u studenom 2004. i dvije u siječnju 2015. - na kojima se vidi njihov susret tijekom leta s "nepoznatim pojavama u zraku".

Na jednoj se vidi duguljast predmet koji se brzo kreće i nekoliko sekundi pošto ga uočava senzor na američkoj letjelici nestaje nakon naglog ubrzanja.

Na drugoj snimci se raspoznaje predmet iznad oblaka, a pilot se pita je li riječ o bespilotnoj letjelici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.