Peskova pitali je li Putin bolestan i ima li dvojnike, evo što je odgovorio

Foto: EPA

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov opovrgnuo je izvješće da je predsjednik Vladimir Putin bolestan i nasmijao se stalnim glasinama da ga dvojnici pokrivaju u javnim nastupima. "S njim je sve u redu, ovo je apsolutno još jedna lažna vijest", rekao je Peskov upitan o izvješću ruskog Telegrama bez izvora, koje su preuzeli neki zapadni mediji, da je predsjednik u nedjelju navečer imao ozbiljne zdravstvene probleme. 

Glasnogovornik se nasmijao odgovarajući na daljnje pitanje o dvojnicima i zanijekao je da ih Putin ima. "Ovo spada u kategoriju apsurdnih informacijskih podvala o kojima cijeli niz medija raspravlja sa zavidnom upornošću. To izaziva samo osmijeh", rekao je Peskov.

Putin, judo-entuzijast koji je dugo njegovao imidž "čovjeka od akcije", napunio je 71 godinu 7. listopada. Održava intenzivan raspored sastanaka i javnih nastupa, od kojih su mnogi na televiziji.

Njegov nedavni program uključivao je prošlotjedni posjet Kini, sa zaustavljanjem u dva ruska grada na povratku. U intervjuu 2020. Putin je zanijekao dugogodišnje glasine da koristi dvojnike, premda je rekao da mu je u prošlosti bila ponuđena prilika da iz sigurnosnih razloga ima jednog.