Petek o poništenju natječaja: Model je dobar, ali ovo je fijasko Tomaševića

Foto: N1

SDP-OV zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Renato Petek je u svom gostovanju na N1 televiziji komentirao odluku Grada Zagreba o poništenju natječaja za podzemne spremnike. Podsjetimo, Petek je jučer na svom Facebook profilu objavio dokument koji pokazuje kako je odbijena ponuda jedinog ponuditelja koji se javio na natječaj. 

Petek kaže da bi bilo bolje da je Grad sam objavio da je natječaj poništen, a ne da on mora biti glasnik loših vijesti. “Ova situacija je nažalost jedan fijasko gradonačelnika Tomaševića. Ovo je dobar model, svjetski, ali kod nas u centru trebalo se instalirati 50 setova. Javna nabava vrijedna 15 milijuna s PDV-om sad je poništena, a pitanje je hoće li biti i tužbi”, dodao je Petek, prenosi N1.

Tvrdi kako je nabava poništena zbog toga što javni ponuditelj nema potrebne certifikate o korištenju. “Ali kad se dokumentacija otvarala konstatirali su da je sve uredno i da ne treba ništa što bi trebalo dodavati”, rekao je Petek. Smatra da je veliki problem što se javila samo jedna tvrtka, i to baš ona čiji je donirani spremnik instaliran u Masarykovoj.

"Natječaj je bio sumnjiv"

Podsjeća kako je gradonačelnik Tomašević upravo tamo najavio revoluciju u upravljanju s otpadom u Zagrebu. Naglasio je da se ta tvrtka reklamira s tim spremnicima. Ponovio je kako je još drugih šest tvrtki Gradu Zagrebu doniralo svoje setove. 

“To je bio pilot-projekt koji je bio jako dobro zamišljen da se isprobaju različite vrste spremnika i da se onda ide natječaj. Kad su vidjeli da njihovi setovi nisu ni postavljeni kako je dogovoreno, one su odlučile da ne žele sudjelovati u natječaju”, poručio je Petek, koji ne zna gdje se nalaze ostali donirani setovi. 

Ističe kako je dosadašnji natječaj bio dosta sumnjiv jer se javila samo jedna tvrtka i siguran je kako zbog poništavanja natječaja Zagrepčani najmanje šest mjeseci neće imati te spremnike koji su bili obećani. “Bolje da je poništen natječaj, nego da ima neke kaznene prijave”, zaključio je.