Petero mrtvih u oružanom sukobu militanata i policije u Pakistanu

GRUPA neidentificiranih militanata napala je urede nevladine humanitarne organizacije World Vision u distriktu Mansehra u Pakistanu, oko 65 kilometara sjeverno od glavnog grada Islamabada. a u napadu je poginulo pet osoba, prenosi britanski BBC.

Među žrtvama su i dvije žene, a svi su pakistanske nacionalnosti, potvrdio je šef policije Sajid Khan, koji je rekao da su naoružani ljudi upali u zgradu u kojoj se nalaze uredi međunarodne humanitarne organizacije te da su se iz zgrade čuli pucnjevi i detonacije. Distrikt Mansehra je baza brojnim militantnim organizacijama koje poduzimaju operacije na teritoriju Afganistana i Kašmira.

Jedan od svjedoka, djelatnik World Visiona, novinarima je izjavio kako su naoružani teroristi sami započeli sukob s policijom. Mediji prenose i kako napadi na inozemne humanitarne organizacije u Pakistanu nisu rijetke te se podsjeća da se jedna od njih, britanska organizacija Plan International, u veljači 2008. godine povukla iz Pakistana nakon što su trojica njezinih djelatnika ubijena u napadu na njihove urede u Mansehri. Militantnim organizacijama su inozemne humanitarne organizacije neprihvatljive zato što uglavnom zapošljavaju žene i organiziraju druženja u kojima se zajedno nalaze muškarci i žene, a što je islamskim ekstremistima neprihvatljivo i protivno njihovim vjerskim uvjerenjima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.