Peterostruki ubojica iz gej kluba u SAD-u priznao krivnju. Umrijet će u zatvoru

Foto: EPA

NAPADAČ koji je prošle godine ubio petero ljudi u LGBT noćnom klubu u Coloradu priznao je krivnju. 23-godišnji Anderson Lee Aldrich je 19. studenog prošle godine otvorio vatru iz automatske puške u klubu Q u Colorado Springsu. Pucnjavu su zaustavili posjetitelji kluba koji su svladali napadača do dolaska policije. Pet žrtava bilo je u dobi od 22 do 40 godina. 

Kao dio nagodbe s tužiteljima o priznanju krivnje, Aldrich će provesti ostatak svog života u zatvoru. Inače Aldrich se identificira kao nebinarna osoba. Na sudu je priznao kako je "namjerno" ubio žrtve te da je počinio "značajne korake" kako bi ubio one koji su bili ozlijeđeni u napadu, prenosi BBC

Nije pokazivao emocije

Nakon Aldrichovog izjašnjenja sudu su se obratile žrtve nekih članova obitelji. Među njima je bila i Sabrina Aston, majka ubijenog barmena Daniela Astona. "Nikada neću oprostiti gnjusni zločin", poručila je. Adriana Vance, čiji je sin Raymond Green Vance umro u pucnjavi, rekla je da Aldrich "ne zaslužuje nastaviti dalje".

"Ono što je sada važno je da nikada ne vidi izlazak ili zalazak sunca", smatra Vance. Aldrich nije pokazivao emocije dok su obitelji davale izjave, nego je gledao ravno naprijed. U nedavnom intervjuu novinskoj agenciji Associated Press, Aldrich je rekao da je osjećao potrebu "preuzeti odgovornost za ono što se dogodilo". 

Također tvrdi da je bio pod utjecajem "velike količine droga". Aldrichovu verziju događaja žestoko su osporili članovi obitelji i tužitelji, koji su primijetili da dokazi upućuju na višemjesečno planiranje i predumišljaj. "Nitko nema simpatije prema njemu", rekao je bivši barmen kluba Q Michael Anderson za Associated Press. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.