Petrov o vlastitom sukobu interesa: Da mi je netko rekao, prijavio bih sam sebe

Foto: FaH

PREDSJEDNIK Sabora i Mosta Božo Petrov izjavio je u petak da je Most bio za to da Blago Markota bude glavni ravnatelj HRT-a, a prijedlog HDZ-a da to bude Kazimir Bačić, koji je Mostu "dao jamstva", te više nisu imali razloga ne podržati ga i dovesti u pitanje opstojnost Vlade.

"Nama je bilo najvažnije dobiti jamstva za hodogram aktivnosti koji smo prethodno usaglasili s Markotom. Vjerujem da će 15 kuna manja pretplata biti dovoljan razlog za početak restrukturiranja HRT-a. Za HRT je tih 15 kuna značajna suma i tome će se morati prilagoditi, poduzeti niz koraka. Mostu je 15 kuna manja pretplata bio osigurač da će se HRT konačno restrukturirati, reorganizirati i puno kvalitetnije raditi", objasnio je Petrov novinarima nakon što je Sabor većinom glasova imenovao Bačića novim glavnim ravnateljem HRT-a.

Na pitanje zašto HDZ-u nije bio prihvatljiv Markota Petrov je uzvratio: "Nisam Plenković, morate pitati to njega."

O sukobu interesa: "Da mi je netko rekao, ja bih to sam prijavio"

Petrov je komentirao novinarima i postupak koji je protiv njega pokrenulo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jer je kao metkovski gradonačelnik sudjelovao u donošenju odluka na temelju kojih je suprug njegove sestre Pero Jerković postao članom nadzornih odbora metkovske Čistoće i tvrtke Vodovod koja je u vlasništvu Grada Metkovića i općina Kula Norinska, Opuzen i Slivno.

"Ne radi se o bilo kakvom stranačkom uhljebljivanju nego predstavljanju općina koje su u dolini Neretve preko županijskog vijećnika koji nas predstavljaju županijskoj skupštini", pojasnio je Petrov.

Da ga je, kaže, netko upozorio kako je to možda nešto loše i sam bi to prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. "Kao i što sam sam sebe prijavio u trenutku kada sam išao priložiti zahtjev za odobravanjem kredita, isto kao što sam i druge stvari sam prijavljivao, sam bih se prijavio. Nisam smatrao da se bilo što loše događa", zaključio je Petrov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.