Pevec: Gledam Radića na TV-u i ne vjerujem. Pa na računu ima najmanje 170 mil. eura

Foto: Pixsell

Zdravko Pevec, bivši vlasnik Peveca, danas Pevexa, prozvao je kandidata za šefa Domovinskog pokreta Marija Radića zbog njegovih jučerašnjih izjava.

Radić, koji će se za poziciju šefa stranke boriti s aktualnim predsjednikom Ivanom Penavom, izjavio je naime da ima manje imovine nego Penava.

"Sad sam bio u autu pa sam malo listao te podatke o gospodinu Penavi i cijeloj imovini. Pa mogu reći da sam ja dugi niz godina privatnik, a ova impozantna imovina, ja nisam siguran da ja imam takvu privatnu imovinu kao što ima gospodin Penava", izjavio je Radić. 

Sada je na to oštro reagirao Pevec. 

Pevec: Gledam TV i ne vjerujem! Pa Radić mulja kad zine, ima najmanje 170 milijuna eura Pevecova novca

"Gledam TV i ne vjerujem! Kaže Mario Radić da nije bogat, da ima manje privatne imovine od Ivana Penave. Pa taj mulja kad zine! On na svom računu ima najmanje 170 milijuna eura Pevecova novca. Toliko samo vrijede njegove dionice u tvrtki, plus isplaćene i neisplaćene dividende kojih se domogao na prijetvoran, manipulatorski i predatorski način", poručio je Zdravko Pevec, koji pokušava dokazati da su ga, kako kaže, opljačkali ponajprije stečajni upravitelj Darko Šket i bivši ministar financija Ivan Šuker te da su se "grabežom njegove imovine" najviše okoristili upravo Mario Radić, Jurica Lovrinčević te Pavo Vujnovac.

Tvrdi da su se Radić i ekipa spletkama za jako malo novca domogli velikog bogatstva. 

"Oni su se za mizerni novac domogli ekstremnog bogatstva. Ova priča je klasična spletka u kojoj je gospodarsko-politička sprega uspjela dokrajčiti uspješnog poduzetnika Zdravka Peveca te na temeljima njegova uspjeha i rada izgraditi poslovno carstvo preko kojeg su nedugo krenuli i u osvajanje onog političkog", kaže Pevec. 

"Domogli su se ogromne imovine i sad se razračunavaju"

Pa dodaje:

"Kako to obično biva, nekad 'složna poduzetnička, prijateljska, pa i kumska braća', sad se razračunavaju između sebe i pokušavaju jedan drugoga istisnuti iz krupnog biznisa. Vujnovac, Lovrinčević i Radić domogli su se ogromne imovine obitelji Pevec ne varajući samo njih. Oni su grubo izmanipulirali i brojne branitelje Domovinskog rata kojima je Hrvatska država nakon provedenog stečaja tvrtke Pevec dodijelila dionice, navodno bezvrijednoga Peveca."

Ponovno se osvrnuo na Radićevu izjavu da ima manje imovine od Penave. 

"Zar nije ludo, smiješno i nakaradno da Mario Radić javno kaže da nema baš puno imovine"

"Uvidom u dokumentaciju tvrtke u stečaju razvidno je kako tvrtke od Marija Radića i Jurice Lovrinčevića nisu imale ni 1% dionica (točno 0.2%) prije preuzimanja Peveca, a danas samo njih dvojica imaju i više od 40 posto. Nešto malo više od njih dionica ima Pavao Vujnovac. Pa zar to nije ludo, smiješno i nakaradno da Mario Radić javno kaže da nema baš puno imovine, da je više ima Ivan Penava i da bi svakako nadležni to trebali preispitati i procesuirati!" kaže Pevec. 

"Dobro je znano kako je stečajni upravitelj Darko Šket obezvrijedio firmu, kako je sve radio da na njoj zarade on i njegovi poslovni prijatelji. Sve se to može iščitati i listajući samo poslovne knjige nekad firme u stečaju, a danas kompanije koja je i dalja zlatna koka, baš kao što je bila u vrijeme dok je njome upravljala obitelj Pevec i dok joj je nisu oteli! Znano je kako je vrijednost mog Peveca s 5 milijardi kuna, Darko Šket sveo na samo 136 milijuna. Danas to nije ni 20 milijuna eura, a oni sad pokušavaju zamutiti vodu pa prodaju svoj PEVEX za 700 milijuna eura", navodi još Pevec. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.