Pijan se kod Trogira zabio u policajce na pješačkom pa ih njegov suvozač izvrijeđao

Sinoć se, oko 19 sati, u mjestu Mastrinika kod Trogira dogodila prometna nesreća u kojoj je osobni auto udario u stražnji dio službenog policijskog vozila. Osobnim je automobilom upravljao 45-godišnjak, a s njim se vozio i 43-godišnji suvozač.

Nakon što su udarili u policijski auto, koji se zaustavljao ispred pješačkog prijelaza, sletjeli su s ceste i udarili u drugi parkirani auto i metalnu ogradu. Policija ih je odmah alkotestirala i utvrđeno je da je vozač pijan. Izmjereno mu je 1.89 promila alkohola, dok je 43-godišnji suvozač odbio alkotestiranje.

Odvedeni na triježnjenje

Suvozač je za vrijeme obavljanja očevida vikao i galamio te, kako javlja policija, nije prestajao narušavati javni red i mir unatoč izdanoj naredbi. Obojica muškaraca su na kraju odvedena u postaju na triježnjenje. Dvoje policajaca koji su se nalazili u službenom autu zadobili su lakše tjelesne ozlijede, a liječnička pomoć im je pružena u KBC-u Split.

Vozač je na licu mjesta sankcioniran novčanom kaznom u visini 1670 eura i izrečena mu je mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Protiv suvozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.