U Zagrebu pijan nakon svađe odgrizao prst vlastitoj majci. Dobio godinu dana uvjetno

Ilustracija: Slavko Midzor/PIXSELL

Muškarac (36) iz Zagreba ovih dana je proglašen krivim i osuđen jer je tijekom svađe svojoj 62-godišnjoj majci odgrizao dio prsta. 

U presudi stoji da je 36-godišnjak majci u pijanom stanju odgrizao prst krajem siječnja ove godine oko 14:30 u obiteljskoj kući u Zagrebu, piše Danica.

Majci odgrizao komad kažiprsta

Navodi se da je alkoholizirani muškarac, nakon svađe s majkom, u nakani da je teško tjelesno povrijedi, fizički je napao te joj odgrizao dio kažiprsta na desnoj šaci.

"Majka je zadobila tjelesne povrede u vidu krvnog podljeva u području oko oba oka, krvni podljev mekog oglavka u zatiljnom dijelu glave i amputaciju vrška desnog kažiprsta, dok pukim slučajem nije nastupila teža povreda.

Time je počinio kazneno djelo protiv života i tijela - teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju", piše u nepravomoćnoj presudi od ovog tjedna.

Osuđen je na godinu dana uvjetnog zatvora

Sin je odmah bio uhićen i mjesec dana je proveo u istražnom zatvoru, piše Danica. Osuđen je na godinu dana uvjetnog zatvora te mora platiti troškove kaznenog postupka u iznosu od 1000 eura.

Do sada je neosuđivan, što sud smatra olakotnom okolnošću. Presuda je donesena temeljem sporazuma stranaka, odnosno osuđenog muškarca i DORH-a.