Pijan žicao pred McDonald'som u Zadru pa vrijeđao policajce: "Ko vas je*e, panduri"

Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

Zadarski Općinski sud je kaznio 30-godišnjaka s prebivalištem u Zagrebu novčanom kaznom u iznosu od 99.82 eura jer je u svibnju prošle godine s 1.83 promila alkohola u organizmu narušavao javni red i mir prosjačenjem ispred McDonald'sa i vrijeđanjem ljudi.

Kako prenosi 057.info, muškarac je na parkingu ispred McDonald'sa u Zadru šetao od auta do auta i tražio milostinju. Psovao je one koji su mu odbijali dati novac. Kada je pozvana policija, vrijeđao je i policijske službenike. 

"Šta oćete, ko vas jebe, panduri. Majku vam jebem, smećari, što mi možete. Zapamtit ćete vi mene, svi ste vi govna", rekao je 30-godišnjak policajcima.

Muškarac tvrdi da nije prosjačio

Okrivljenik je na sudu kazao kako je 378.75 kuna pronađenih kod njega i oduzetih donio iz Zagreba pri dolasku u Zadar. Rekao je da nije riječ o milostinji, nego o plaći koju mu je za put dao poslodavac.

Naveo je da je imao zakazanu raspravu u jednom kaznenom predmetu pred Općinskim sudom u Zadru te da je zamolio poslodavca da mu prije isplati dio plaće kako bi pokrio troškove odlaska u Zadar.

Rekao je da je u Zagrebu popio nekoliko piva i još jedno u autobusu i da se zato cijelog događaja ne sjeća. Tvrdi da je policajce vrijeđao jer ga je jedan od njih udario u rebra, piše 057.info.

Na sudu ispitani svjedoci događaja

Na sudu su o događaju svjedočili muškarac koji je te večeri čekao u redu kako bi naručio hranu, voditeljica restorana i policajac PU zadarske. Sud je iskaze svjedoka ocijenio istinitima s obzirom na to da nije pronašao motiv zbog kojeg bi svjedoci lažno teretili okrivljenika.

Sud je imao u vidu da okrivljenik svjedocima nije otprije poznat te je naveo da su policijski službenici postupali u službenom svojstvu.

Muškarac je nakon incidenta bio na triježnjenju u policiji pa mu je novčana kazna umanjena za 39.92 eura te će morati platiti još 60 eura, piše 057.info. Troškove prekršajnog postupka morat će platiti 14 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.