Pijani policajac Audijem RS7 izazvao tešku nesreću na autocesti A3

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL, Shutterstock

Prije pet dana na autocesti A3 kod Gornje Vrbe, nedaleko od Slavonskog Broda, dogodila se prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama. 

Kako je nakon nesreće objavila policija, svi u nesreći su teško ozlijeđeni i liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu.

Prema neslužbenim informacijama, koje je SBonline dobio od očevidaca, prometnu nesreću skrivio je 40-godišnji policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske vlastitim skupocjenim automobilom Audi RS7. Prema potvrđenim informacijama iz Policijske uprave brodsko-posavske, u dobivenom izvješću navodi se kako je 40-godišnjak bio pod utjecajem alkohola te mu je izmjerena koncentracija od 1.65 promila.

U policijskom izvješću opisano je na koji je način došlo do prometne nesreće. Navodi se da je 60-godišnji državljanin Republike Srbije upravljao osobnim automobilom srpskih nacionalnih oznaka od istoka u smjeru zapada. Iza njega u istom smjeru kretao se osobni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak dok se s njim u vozilu nalazio 41-godišnjak.

Prilikom vožnje 40-godišnjak nije držao potreban razmak krećući se iza vozila kojim je upravljao 60-godišnjak, pri čemu je došlo do udara u stražnji dio automobila i slijetanja oba vozila s kolnika na travnatu površinu.

Također, prema neslužbenim informacijama, u vozilu s policijskim službenikom koji je uzrokovao prometnu nesreću nalazio se njegov kolega policajac, koji je također teško ozlijeđen.

Od 40-godišnjeg policajca su u bolnici uzeti potrebni uzorci radi dodatne analize prisutnosti alkohola, ali i opojnih sredstava, no ti rezultati još nisu objavljeni. 

Vezano uz navedeni događaj, SBonline poslao je upit u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku, u kojoj radi 40-godišnjak. Zanimalo ih je je li policajac udaljen iz službe zbog toga što je pijan prouzročio nesreću s teže ozlijeđenim osobama. Pisani odgovor nisu dobili, a u usmenom razgovoru su im potvrdili samo da su upoznati s opisanim događajem te da će se postupiti prema zakonu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.