Pitali smo Ljiljanu Sauchu kojih joj je pet omiljenih knjiga

Foto: Facebook

LJILJANA Saucha je rođena 1956. godine. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

Na HTV-u je bila novinarka, urednica i voditeljica u nizu različitih emisija, među njima i Dnevnika. Od 2011. je u redakciji kulture HTV-a, gdje je donedavno vodila Vijesti iz kulture.

"Velika sam obožavateljica knjiga, ovih 'pravih', od papira. Držati u ruci tek kupljenu knjigu, osjetiti njen miris i početi čitati - nema veće svečanosti. Pet knjiga, međutim, koje su mi drage, nisu i jedine. Pripremajući se za ovaj odabir, našla sam ih dvanaest koje su me, na ovaj ili onaj način, obogatile. No ipak, evo pet za koje sam se odlučila", objašnjava Ljiljana Saucha svoj izbor.

Kad je Nina znala - David Grossman

Upravo čitam ovu knjigu. Životnu priču Eve Panić Nahir Grossman je satkao u veličanstven roman. To ovom majstoru pera nije bilo teško jer je  dobitnik Man Bookera i kandidat za Nobelovu nagradu za književnost. 

Jom Kipur - Ivana Šojat-Kuči

Priča o odnosu pacijenta, hrvatskog dragovoljca, i mladog liječnika. Izuzetno vješto i plastično  prikazuje segmente hrvatskog društva opterećenog stalnim podjelama. Priča o čovjeku koji se ne  može pomiriti s nepravdom, obiteljskim nasljeđem i političkom situacijom. S druge strane je mladi liječnik, i sam pun strahova, koji se želi dokazati. 

Božji kod - Gregg Braden

Duhovnost koja me počela zanimati prije petnaestak godina pomogla mi je da zaronim u knjige koje sam do tada na polici zaobilazila. Sada znam, to se događalo jer nisam bila spremna razumjeti ih. Drago mi je da se Božjom providnošću i to promijenilo. U Božjem kodu tako me, između ostalog, fascinirao podatak da je u tijelo svakoga od nas utisnuto Božje ime. Od trenutka rođenja u svojim stanicama nosimo kodiranu poruku.

Solomon govori o rekonekciji vašeg života - Eric Pearl, Frederick Ponzlov

Kao devetogodišnjoj certificiranoj praktičarki rekonektivnog iscjeljivanja i osobne rekonekcije, gotovo mi je uvijek pri ruci knjiga Solomon govori o rekonekciji vašeg života. To su zapisi koje je dr. Eric Pearl pripremio zajedno s bivšim glumcem Frederickom Ponzlovom, koji je kanal kroz koji govori Solomon, izvandimenzionalna inteligencija. 

Reinkarnacija, tajna vječnog života - Dražen Radaković

On je hrvatski Michael Newton. Antologijska knjiga koja pomaže onima koji tragaju za smislom  postojanja i žele odgovore na pitanja koja ih tište. Bila sam i sama kod Dražena na "putovanju između života" i spoznaje koje su mi dane pojasnile su mi mnoge situacije u ovom životu. U knjizi  je i moje putovanje u jedan od života koji sam živjela prije nekoliko stoljeća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.