Plenković ismijao novinare, Glavašević ih brani: "Ostavlja dojam Sanadera za siromašne"

Foto: FAH

PREMIJER Andrej Plenković danas je prilikom ulaska u središnjicu HDZ-a na Trgu žrtva fašizma, gdje je sudjelovao na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, reporteru N1 Hrvoju Krešiću, nakon što ga je pozdravio, posprdno dobacio: "Kako Twitter, Hrvoje?"

Tom se porukom Plenković najvjerojatnije referirao na današnji Krešićev tvit putem kojega ga je novinar upozorio da Vlada pokušava ignorirati rezultate analize koju je napravila novinarka portala Srednja.hr Dora Kršul, a koja je otkrila da je rektorica zadarskog Sveučilišta Dijana Vican i predsjednica Povjerenstva koju je imenovao Plenković radila u suprotnosti sa Strategijom obrazovanja Sabora.

Plenković se i osvrnuo na rad Kršul, također u posrpdnom tonu.

"Mistika pojedinih istraživačkih pokušaja"

"A dobro, dajte, hajmo mistiku pojedinih istraživačkih pokušaja malo kompletno demistificirati. Ako imate Strategiju onda je to okvirni dokument koji traži provedbeni dokument i on nastoji u realnom okviru izvući mjere koje bi se mogle provesti. Je li formulacija neke mjere ista kao i u strategiji je manje bitno. Stručno povjerenstvo je jučer održalo sjednicu, bili smo tamo ministrica Divjak i ja, utvrđen je hodogram s precizno utvrđenim odgovornostima i da se završi rad na Nacrtu i da dokument konsenzualno bude prezentiran na našem idućem susretu, u petak 8. rujna. Raditi mistiku oko radnog dokumenta djeluje preživahno i predinamično. Nacrt tretirajte kao nacrt", kazao je danas Plenković.

Na obje izjave osvrnuo se putem Twittera SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević.

"Analiza ekipe sa srednja.hr je primjer dobrog novinarstva. Hrvoje Krešić je jedan od najistaknutijih i najprofesionalnijih novinara u RH. Omalovažavanjem takvih ljudi Plenković ne ostavlja dojam frajera nego siledžije kratkog fitilja. Ili radije, Sanadera za siromašne", napisao je Glavašević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.