Plenković o Rimac: Kako DORH može tako lakonski reći da nije do njih curenje?

PLENKOVIĆ je u velikom intervjuu na Hrvatskom radiju u kojemu se hvalio komentirao i curenje informacija te uhićenje Josipe Rimac. Dio o Rimac je na 15. minuti.

"Što se tiče ovog slučaja mi smo bili više nego jasni: svako ponašanje koje konkretno upućuje, ali i aludira na nekakva djela koruptivnog karaktera mora i bit će sankcionirano. Prije svega od pravosudnih tijela, a i mi smo donijeli političku odluku o razrješenju isti dan. Isto tako stranačka će tijela povući sankcije i ići će se, siguran sam, prema izbacivanju ljudi koji su nas koji radimo 24 sata doveli do toga, a nemamo pojma da netko sa strane ne radi ono za što je imenovan nego se bavi zastupanjem interesa nekoga van države.

To je nedopustivo, nije u mom habitusu da razumijem da si netko tako nešto može dopustiti. To je za svaku osudu bez ikakve dileme", komentirao je Plenković.

"Kako je DORH utvrdio da nisu oni?"

"Ako mjere koje postoje puknu i netko javi onome tko je očito pod mjerama da ga se prati, onda to nije dobro. To sigurno nisam ja kazao niti ste vi. Mogao je reći netko tko je involviran i zato ja očekujem od DORH-a i policije da saznaju tko je. Ja ne znam kako DORH može tako lakonski reći da nije do njih, ja ne znam kako su to oni ispitali, utvrdili. Ja bih volio da oni kažu - sigurno nije do nas, nego je radi toga i toga, ali je možda do toga i toga.

Ovo nije prvi put u mom mandatu. Vi ste imali slučaj da netko fabricira SMS poruke mene i potpredsjednice vlade i nikom ništa. Gdje su ti ljudi? Što su napravili vezi toga. I sad imate ovu situaciju", rekao je Plenković.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.