Plenković: Moja vlada je rekla da nema šanse da se Pelješki most ne izgradi

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PRIJE nego što će se uputiti na svečanost otvaranja Pelješkog mosta, premijer Andrej Plenković sudjelovao je na predstavljanju monografije Pelješki most u Palači Sponza na dubrovačkom Stradunu.

"Na ovako lijep način dokumentiran je i zabilježen tijek gradnje Pelješkog mosta, jednog od naših najznačajnijih projekata", rekao je premijer na predstavljanju monografije, piše Dnevnik.hr.

"'70-ih godina nastala je serija Malo misto u kojoj ima jedna zanimljiva rečenica: 'Tko je više da'", prisjetio se Plenković i naglasio kako je tijekom godina bilo jako puno onih koji su pridonijeli ideji i njenoj realizaciji te izgradnji mosta.

"Most nije luksuz, nego nužnost"

"Svatko je tu nešto dao", rekao je i prisjetio se odluke svoje vlade kada su svi jednoglasno rekli: "Nema šanse da mi ovo ne izgradimo."

"Na sjednici vlade 2017. godine smo potpisali financiranje", prisjetio se Plenković početaka i zahvalio tadašnjim suradnicima i članovima vlade. 

"Ovaj most nije luksuz, on je naša nužnost", naglasio je spominjući sve prepreke s kojima su se tada susretali na međunarodnim razinama, a posebno u odnosu s BiH. 

"Moramo biti sretni da smo ovo doživjeli"

"Ovo je most povezivanja, susretanja, a za nas je posebno bitan i u smislu Schengena jer je ovaj dio Hrvatske sada integriran u naš teritorij", naglasio je Plenković.

"Moramo biti sretni da smo ovo doživjeli, ali i zahvaliti svima koji su u ovome sudjelovali", rekao je i završio: "Zato nije važno 'tko je više da'."

"Uživajmo danas, ovo je prekrasan dan za Hrvatsku", rekao je na kraju premijer.    

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.