Plenković pravosudnim službenicima: Pozivam ih da prihvate potpisano povećanje

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković pozvao je službenike zaposlene u pravosudnim tijelima koji su i dalje u štrajku da prihvate danas potpisanu odluku temeljem koje će od lipnja za 219.000 zaposlenika u državnim i javnim službama rasti plaće od 60 do 100 eura, plus regres od 300 eura.

"Pozicija je tu vrlo jasna. Ovo povećanje koje smo dogovorili danas primjenjuje se i za sve službenike i namještenike u pravosuđu. Oni nisu pravosudni dužnosnici - oni su državni službenici", rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a povodom 34. obljetnice HDZ-a.

"Njima su išla sva povećanja u proteklom razdoblju", dodao je.

"Ovo je najveće povećanje do sada, pozivam ih da prihvate ponudu"

Također je rekao da je ovo najveće povećanje do sada, koje će obuhvatiti gotovo sve ljude o kojima je riječ.

"Ja ih pozivam da na sastanku s ministrom Malenicom prihvate ovu ponudu i da shvate da je ovo zajedničko ulaganje u novi zakon o javnim i državnim službama koji će biti donesen do kraja godine, u nove uredbe, i u konačnici nove koeficijente, a to znači znatno veće plaće od iduće godine", rekao je Plenković.

Izrazio je pritom uvjerenje da će doći do razumijevanja ukupnih okolnosti.

Plenković hvalio uspjehe svoje vlade i HDZ-a: Djela su itekako važna...

Što se tiče strategije HDZ-a za nadolazeću izbornu godinu, Plenković je nabrojio sve uspjehe HDZ-a i njegove vlade u proteklom razdoblju. "Djela su itekako važna i, kad dođe taj trenutak, vjerujem da će naši građani dobro gledati što od koga mogu očekivati", dodao je.

Najavio je da će HDZ, kada dođe vrijeme, pristupiti izradi programa i svega ostaloga vezanog za izbore, ali taj dan nije danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.