POTRESI U PETRINJI I GLINI

Pleter poručuje da jedan njihov obrok košta 23 kune. Medak: Mi nismo štedjeli

Foto: RTL

DRŽAVNA tvrtka Pleter jučer je počela pripremati obroke za stanovnike na područjima Sisačko-moslavačke županije koju je pogodio razorni potres. U javnosti se, međutim, već digla velika prašina oko cijene Pleterovih obroka. Naime, objavljeno je da će se ona kretati između 20 i 30 kuna.

Danas iz Pletera poručuju da je cijena jednog obroka 23 kuna s PDV-om, javlja RTL.

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak smatra da je ta cijena fer i korektna.

"Mi nismo radili kalkulacije, mi nismo štedjeli jer je hrana bila iz donacija. Tako da su naši obroci sigurno bili skuplji. To je državna firma, da je cijena i 50 kuna, opet je državna", rekao je Medak.

Dodao je kako usporedbe kvalitete nisu potrebne, a nisu niti bitne.

"Naši su kuhari sve profesionalci, neki s Michelinovim zvjezdicama. Pleterovi kuhari se ne mogu natjecati s njima, ali to sad nije bitno. Bitno je da oni koji trebaju biti nahranjeni da budu nahranjeni."

Dodao je da je na terenu svaki dan bilo oko 150 kuhara. 3500, 4000 obroka se kuhalo u Zagrebu.

"Skuhali smo oko 130 tona hrane u ovom periodu. Mi ne radimo pa smo mogli u tom kapacitetu pomoći. Pomagat ćemo mi i dalje, dolazit ćemo za vikend, radit ćemo donatorske večere. Ovo je pokazalo koliko je hrvatsko srce veliko", rekao je na kraju Marin Medak.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz potres instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: potres

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.