Pobuna u KBC-u Split: 16 anesteziologa odbija raditi u salama Hitnog kirurškog prijema

Foto: Google street view

KBC SPLIT pred novim je problemom. Uprava bolnice suočila se s pobunom 16 anesteziologa koji odbijaju raditi u dvije operacijske dvorane na Hitnom kirurškom prijemu. Anesteziolozi se žale na loše uvjete rada, posebno na nedostatak centralnog sustava za odvođenje viška anestetičkih plinova i para. Najavili su kako od ponedjeljka neće raditi u spornim operacijskim dvoranama.

"Kako se kirurzi ne bune?"

Sanacijski upravitelj KBC-a Split dr. Kolja Poljak kaže kako mu ne pada na pamet zatvoriti sale, jer su u potpunosti tehnički ispravne.

"Nema sumnje da bi nam bile potrebne modernije, veće sale, bolja ventilacija, to je sigurno, no sale su tehnički sasvim u redu i u njima se operira zadnjih 50 godina. Rade se neovisne provjere ispravnosti i da sam dobio negativne nalaze, prvi bi ih zatvorio. Kako se kirurzi ne bune?", kaže dr. Poljak.

Ističe kako svi anesteziolozi prolaze redovite zdravstvene preglede i da se dosad nije pokazalo da je nekome zdravlje narušeno zbog rada u postojećim uvjetima.    

"Nitko ne može postavljati ultimatume na osnovi dojma"

Što dr. Poljak misli napraviti ako anesteziolozi od ponedjeljka uistinu odbiju raditi u spornim dvoranama.

"Nitko ne može postavljati ultimatume na osnovu nekakvog dojma. Ponavljam, da sam imao negativni nalaz plinova, ja bi prvi zatvorio te sale. No, kako to nije slučaj, i dalje će se operirati u tim salama", kaže dr. Poljak.

Potvrdio nam je da ih je posjetila inspekcija Liječničke komore kako bi utvrdila ima li nekakvih nepravilnosti. Anesteziologa nema dovoljno, no dr. Poljak ističe kako nema razlike u odnosu na druge bolnice, i što se tiče kadrova, a i uvjeta u kojima rade.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.