Video - Mitrovićeva televizija optužuje: U Todorićevoj tunjevini su žilice i crvi

/Potrosac.info

ŽELJKO MITROVIĆ ustvrdio je prošli tjedan kako Hrvatska njegovu jahtu želi predati jednom tajkunu te da je stoga i zaplijenjena te sada ponuđena na licitaciji. Rekao je kako će otkriti o kojemu se tajkunu radi kada za to bude vrijeme.

> Ekskluzivno - Mitrović: Rat protiv Hrvatske stvar je mog osobnog principa


Nacionalni dnevnik na RTV Pink možda ide u tom smjeru. Naime, u petak je u Dnevniku objavljen veliki prilog o tunjevini K Plus, koja se prodaje u Todorićevim trgovinama Idea.

Prilog je započeo izjavom Veseline Pelagić, novosadske doktorice koja je kupila spomenutu tunjevinu. "Boja i miris nisu bili ni nalik tunjevini, bilo je u tome mnogo niti koje nisu svojstvene mesu tune, čak i crva.", izjavila je Pelagić koja je malo tunjevine dala svom mačku koji je, kako tvrdi, dobio proljev nakon toga.

"Sramotno je kakva se tunjevina prodaje"

Predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine Goran Papović izjavio je kako je sramotno i skandalozno da se u Srbiji prodaje tunjevina koja je povučena s tržiša Hrvatske, Slovenije i BiH. "U K-plus tunjevini su pronađeni sastojci koji imaju vezu sa svim samo ne s tunom. Sadržaj njihove tunjevine su neke žilice i crvi, mislim da to nije niti za životinje hrana", rekao je Papović koji je pozvao građane da ne kupuju u Idei: "Konzerve su sumnjivog porijekla, svaka ambalaža je oštećena. Puno toga je netko sebi dozvolio. Pozivam potrošače da zaobilaze Ideu u velikom luku".


Na stranicama www.potrosac.info objavljeno je, što je rekao i Papović u Pinkovom Dnevniku, kako su dobili primjedbu potrošača te se osobno uvjerili da boja, okus i miris nisu onakvi kako ih je analizirala veterinarska inspekcija. Naslov priopćenja u kojemu su i fotografije je "Upozorenje! Tunjevina K-plus u marketima Idea opasna je po život".



"Veterinarskoj inspekciji Grada Beograda nije pristigla niti jedna pritužba niti sumnja u kvaliteti i sigurnost spomenute tunjevine. U dopisu koji smo dobili navodi se da kontrolu tunjevine K-plus kao i drugih konzerviranih riba, vrši granična veterinarska inspekcija prilikom uvoza pošiljke, kojom prilikom se vrši i uzimanje uzoraka koji se šalju na analizu u laboratorij. Tek nakon dobivenih rezultata analize koji potvrđuju da je uzorkovana hrana u skladu sa zakonskim propisima i sigurna za ljude, dozvoljava se stavljanje iste u promet.", stoji u priopćenju beogradske inspekcije koje je objavila RTV Pink.

Iz Ideje su za Pink rekli da im je u srijedu bila inspekcija te da posjeduju dokumentaciju da je s njihovim proizvodima sve u redu.

Još jedan prilog bio je posvećen Hrvatskoj, govorili su nezadovoljni srpski biznismeni koji su ulagali ili pokušali ulagati u Hrvatsku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.