Podignuta optužnica protiv Srpkinje: Kćeri (4) u piće stavljala lijekove za smirenje

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Protiv majke M. R. (43) iz Smedereva Treće osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu zbog sumnje da je početkom godine trovala svoje dijete lijekovima za smirenje.

"Treće osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv M.R. (43) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično djelo nasilja u obitelji tako što je od početka 2024. godine do 8. ožujka, u stanju uračunljivosti, ugrozila tjelesni integritet člana svoje obitelji, i to maloljetnog djeteta", priopćeno je.

Njoj se na teret stavlja da je u Smederevu i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta "Dr. Vukan Čupić" u tekućinu rastapala sedative iz grupe benzodiazepina te ih davala kćeri da pije, a bez propisane terapije, pritom ne mareći za posljedice na zdravlje djevojčice, piše Blic.

"Ovakvo ponašanje okrivljene uzrokovalo je teško narušenje zdravlja maloljetne oštećene, koje se manifestiralo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, cijelog tijela i pojačanog lučenja pljuvačke", piše u priopćenju Tužiteljstva.

Treće osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu predložilo je sudu da okrivljenoj produži pritvor, u kojem se nalazi od 8. ožujka 2024. godine. Prijeti joj kazna od dvije do deset godina zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.