Tinejdžerica mjesecima džeparila po ZET-ovu busu 109, otkrile je nadzorne kamere

Općinski kazneni sud za mladež podignuo je optužnicu protiv 18-godišnjakinje koja je od veljače do travnja džeparila po južnoj Trešnjevci u Zagrebu, a najviše u ZET-ovoj autobusnoj liniji 109, gdje je krala novčanike iz džepova i torbica.

Nakon što bi ukrala novčanik, odlazila bi na kioske i u trgovine gdje bi kupovala stvari ukradenim karticama. U nekim je slučajevima pronašla i PIN-ove kartica te bi žrtvama s računa podizala velike iznose novca. Osim u autobusima, 18-godišnjakinja je ljude pokradala na cesti tako da bi im prišla te gurala ruke u torbice i džepove.

Kupovala luksuzne stvari

Policija ju ulovila na temelju snimaka nadzornih kamera. Naime, nadzorne kamere snimile su je na svim bankomatima s kojih je podizala novac i u većini trgovinama u kojima je plaćala ukradenim karticama.

Sama je na kraju pred istražiteljima priznala da je "iz torbica oštećenika uzimala novčanike na način da je iskorištavala gužvu u prijevoznom sredstvu i nepažnju oštećenika". Priznala je i da je ukradene kartice peglala kako bi kupila luksuzne stvari i to u trgovinama poput Mullera, Guessa, Snipesa, Karle i Maria Storea.

Optužena je da je s kartica podigla ukupno 3.031 euro, da je u dućanima preko POS uređaja potrošila  3.250,71 euro te da je ukrala ukupno 343 eura gotovine. Tužiteljstvo također navodi da su ona i njezina obitelj dugo bili nedostupni stručnim službama te traže da se uputi na izdržavanje kazne u odgojni zavod.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.