Podignuta optužnica protiv zagrebačke profesorice koja je osakatila satnika Marka Pavkovića

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je na svojim internet stranicama da je protiv Bernardine Petrović podiglo optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u ožujku ove godine teško ozlijeđen satnik Hrvatske vojske Marko Pavković.

U priopćenju se navodi da je optužni prijedlog protiv 45-godišnje profesorice iz Zagreba, inače docentice na katedri za hrvatski jezik Filozofskog fakulteta, kojoj se na stranicama ODO-a navode samo inicijali, podignut "zbog počinjenja kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće".

Prema opisu ODO-a, Petrović je 17. ožujka ove godine vozila automobil Avenijom Većeslava Holjevca u Zagrebu pod utjecajem alkohola od čak 1,97 promila, te je u jednom trenutku, zbog brzine i alkoholiziranosti, izgubila kontrolu nad upravljačem te je prednjim dijelom vozila udarila u automobil satnika Marka Pavkovića, koji je zbog kvara bio zaustavljen i propisno označen uz desni rub kolnika.

Kako se Pavković u tom trenutku, pokušavajući promijeniti probušenu gumu, nalazio točno iza svojega automobila, Petrović je automobilom udarila u Pavkovića, prikliještivši mu noge između dva vozila. Pavković, koji se tek par sati prije nesreće vratio iz mirovne misije u Afganistanu, u kojoj je sudjelovao kao satnik Hrvatske vojske, u nesreći je teško ozlijeđen i ostao je bez obje potkoljenice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.