KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Podržavate li čovjeka koji je otvorio teretanu u Zagrebu, a sad mu prijeti zatvor?

Foto: Index/Pixsell/Robert Anic

ANDRIJI KLARIĆU, vlasniku teretane na zagrebačkoj Trešnjevci, prijete do dvije godine zatvora nakon što je jutros otvorio teretanu usprkos zabrani Stožera.

"Maksimalni broj polaznika po terminu je 12 (10m2 po osobi). Obavezno nošenje maske do svlačionice, a vježbamo bez. Sve ostale epidemiološke mjere su kao do 26. studenog 2020. Članarina je 400 kuna mjesečno za tri puta tjedno i 500 kuna za četiri i više put", objavio je za vikend Klarić na Facebook stranici svog sportskog centra.

Njegovu najavu prenijeli su i mediji, a po svemu sudeći, zapela je za oko i policiji i inspektorima, pa se tako već u nedjelju navečer pred ulazom u njegovu teretanu pojavio policijski automobil, o čemu je Klarić također izvijestio na Facebooku.

VAŽNA OBAVIJEST-SHERAJ ! "HLADNE CIJEVI ČEKAJU ZNAK" Država maltretira a policija već dežura ispred vrata gyma na...

Posted by Otvorite teretane i fitness centre u Hrvatskoj on Sunday, January 31, 2021

Kad je Klarić jutros otvorio teretanu, u njoj se pojavilo tek nekoliko vježbača. Počeli su vježbati, ali to nije potrajalo jer su u teretanu vrlo brzo ušli policajci i inspektori.

Klarića su odveli u policijskom automobilu, prije čega je vlasnik teretane okupljenim novinarima rekao da je "valjda priveden".

Čin koji je podijelio javnost

Policija je nakon nekoliko sati objavila da ga sumnjiče da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti, za koje Kazneni zakon predviđa kaznu zatvora do dvije godine. 

> Čovjek koji u Zagrebu otvorio teretanu ide u pritvor, prijete mu dvije godine zatvora

Klarićev čin je, ako je suditi po komentarima s društvenih mreža, podijelio javnost. Neki odobravaju njegov čin i smatraju ga hrabrim čovjekom koji se suprotstavio nepravednom sustavu, dok drugi smatraju da je mogao očekivati da će biti priveden te da je postupio naivno.

Što vi mislite? Recite nam u anketi!

 


*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.