Poduzetnici traže hitno razrješenje ministra gospodarstva Ćorića

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

UDRUGA Glas poduzetnika smatra nedopustivim da je gospodin Ćorić još uvijek ministar gospodarstva.

Kako pišu u priopćenju, ministar je već nekoliko puta pokazao da ga nije briga što hrvatsko gospodarstvo propada, što će propasti mnogobrojne tvrtke i obrti i što će deseci tisuća radnika ostati bez posla. "Smatramo da je nedopustivo da ministar vlade Republike Hrvatske izbjegava preuzeti odgovornost, ponuditi konkretna rješenja i pokrenuti potrebne sustavne reforme koje bi omogućile opstanak malog i srednjeg poduzetništva", poručuju u otvorenom pismu koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Šokirani izjavama ministra Ćorića

"Mnogobrojne poduzetnike u proteklim tjednima šokirale su izjave ministra Ćorića o stanju u našem gospodarstvu i o ozbiljnosti situacije. Iznenađeni smo izostankom konkretne pomoći i obeštećenja za djelatnosti koje se suočavaju s velikim padom prometa, a nisu formalno zatvorene. Moramo istaknuti i da Ministarstvo gospodarstva ignorira sve naše upite, molbe i prijedloge.

Ministar Ćorić dopušta propadanje mikro, malih i srednjih tvrtki te se ponaša kao da se to njega ne tiče.

U bezizlaznoj situaciji u kojoj su se našli mnogobrojni poduzetnici resorni ministar pokazao je neozbiljnost i nonšalantno ponašanje, a kap koja je prelila čašu je izjava „kako neće baš svi ugostitelji propasti bez izdašnije pomoći države kao što tvrde sami poduzetnici.

Smatramo da je ponašanje ministra Ćorića u ovoj situaciji nedolično, a kao glavne probleme vidimo njegovu nespremnost na dijalog, nerazumijevanje problematike i nedostatak iskustva rada u privatnom sektoru.

Imamo veoma neobičnu situaciju u kojoj jedan ministar gospodarstva nije ostvario niti jedan radni dan u privatnom sektoru. Uz to, dodajemo da je povezan uz mnogobrojne aktualne afere u kojima se otuđio novac hrvatskih poreznih obveznika.

Hrvatska ima kvalitetnije ljude da vode resor gospodarstva

UGP smatra da Hrvatska može ponuditi mnogo kvalitetniju i kompetentniju osobu da vodi Ministarstvo gospodarstva. U moru loših prethodnika, poduzetnici se ne mogu sjetiti goreg ministra gospodarstva od ovog kojeg imamo danas. Ovim putem apeliramo na Predsjednika i Potpredsjednika Vlade da ministra Ćorića hitno razriješe dužnosti i imenuju ministra gospodarstva koji će biti kompetentan za navedenu funkciju.

Također, inzistiramo u ime svih poduzetnika i obrtnika u Hrvatskoj da idući ministar bude netko tko ima iskustva u privatnom sektoru. Smatramo da će jedino takva osoba moći shvatiti konkretne probleme poduzetnika te da će biti otvorena za dijalog i suradnju", stoji u pismu.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.