Poduzetnik iz Metkovića pronevjerio 6,9 milijuna kuna

DUBROVAČKA policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Metkovića, bivšom odgovornom osobom građevinskog trgovačkog društva iz Dubrovnika, kojeg sumnjiče za niz kaznenih djela gospodarskog kriminala.

Sumnja se kako je 43-godišnjak tijekom 2017. godine zloporabio povjerenje u gospodarskom poslovanju i prouzročio stečaj. Naime, u više je navrata na teret imovine trgovačkog društva isplaćivao pozajmice sebi bliskoj osobi te je umjesto naplate pozajmljenih novčanih sredstava osobno preuzeo obvezu vraćanja duga od preko 2,9 milijuna kuna, iako je već tada pred Trgovačkim sudom pokrenuo postupak osobnog stečaja.

Šteta gotovo 7 milijuna kuna

Isto tako je imovinu trgovačkog društva, nekretnine i opremu u vrijednosti od preko 3 milijuna kuna u vrijeme blokade žiro-računa prodao drugom trgovačkom društvu u kojem je također vlasnik i odgovorna osoba. Ukupna materijalna šteta iznosi preko 6,9 milijuna kuna.

Tko je Leon Šprlje?

Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako se radi o poduzetniku Leonu Šprlji. Inače, Šprlje, sin pokojnog župana dubrovačko-neretvanskog Ivana Šprlje, u žižu javnosti dospio je prošle godine kad je obustavio radove HEP-a na priključku prema pročistaču pitke vode u Komolcu, tvrdeći kako je njegova obveza zaštititi svoje privatno pravo koje se odnosi na dio puta na koji se postavlja priključak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.