Pogledajte kako se HDZ-ovka ulizuje Plenkoviću: "Vi ste snažan i karizmatičan lider"

Screenshot: YouTube/Hrvatski Sabor

RASPRAVA o opozivu premijera Andreja Plenkovića trajala je gotovo 11 sati i završila rano jutros. Raspravu je obilježila žustra polemika između vladajućih koji su branili Plenkovića i oporbe koja je do samoga kraja ukazivala na brojne razloge zbog kojih premijer mora otići s dužnosti.

Saborska zastupnica HDZ-a Ankica Zmaić za Plenkovića je rekla da je snažan i karizmatičan lider s čijim se rezultatima oporba ne može nositi.

"Snažan i karizmatičan lider"

"Poštovani predsjedniče vlade, svi mi znamo, i lijevi i desni, koja su postignuća i uspjesi ove vlade. No potpisnici za pokretanje vašeg povjerenja ne mogu se sa svim ostvarenim rezultatima pomiriti i nositi se s istima.

 

Smatrate li vi kao snažan i karizmatičan lider, kojem današnji akteri ne mogu parirati... Žele vas, i nas koji smo uz vas, degradirati... Vi kao iskusan političar znate tko je pokrovitelj ovog kazališta i predstave. Tresla se brda, rodio se miš", rekla je Zmaić.

Nakon njenog govora Sandra Benčić iz Možemo pitala je Plenkovića jesu li zajedno pisali ovaj govor. 

"Ankica i ja smo skupa ovo pisali jučer. Cizelirali smo izričaj i naglaske, kako bi vama bilo zabavnije", odgovorio je Plenković.

Zmaić je rođena 2. lipnja 1969. u Starim Perkovcima, mjestu kod Vrpolja u Brodsko-posavskoj županiji. Završila je Tehničko-obrazovni centar Đuro Đaković u Slavonskom Brodu i po struci je strojarska tehničarka. U sabor je ušla 22. srpnja 2020. kao zamjenica zastupnika Danijela Marušića.

"Mnogi su pričali o Pelješkom mostu, vi ste ga izgradili"

Nije Zmaić jedina koja je hvalila Plenkovića, radio je to cijeli niz HDZ-ovih zastupnika. Rade Šimičević je rekao da nije korektno da oporba u zahtjevu za opoziv nije navela uvođenje eura i Pelješki most. "Njih veže patološka mržnja prema HDZ-u i svim HDZ-ovcima", rekao je.

"Mnogi su pričali o Pelješkom mostu, vi ste ga izgradili. Moj grad Karlovac je postao gradilište, tako je u cijeloj Hrvatskoj", rekla je HDZ-ova Marija Jelkovac i dodala da SDP-ova vlada nije bila sposobna ni za manje stvari.

Josip Borić (HDZ) je rekao da mu nije jasno zašto oporba želi opozvati Plenkovića, a hvalila ga je i Grba Bujević koja je istaknula da su zbog Plenkovićeve vlade rasle plaće u zdravstvu. Kaže da je dugove u zdravstvu stvorila vlada SDP-a.

"Želim vam uspjeha u svemu"

I Anita Pocrnić-Radošević, HDZ-ovka, nahvalila je Plenkovića. "Želim vam uspjeha u svemu", rekla je.

Šefa stranke je više puta hvalila i Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje. Ona je hvalila Plenkovića zbog razvoja države i ulaganja u Sisak, ali je ipak dodala da obnova ne ide baš najbolje.

Ljubica Lukačić iz HDZ-a hvalila je mjere za zapošljavanje osoba s invaliditetom i povećanje invalidnina. Pitala je Plenkovića je li moguće nastaviti u tom smjeru. Plenković joj je odgovorio da se već radi na tome te da mu je drago da su oni pobijedili na istoj listi i da je upravo ona u saboru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.