Pogledali smo ponude za Hrvatsku u najvećoj svjetskoj turističkoj agenciji

Foto: Youtube/TUI

NJEMAČKA tvrtka TUI (nekoć kratica za Touristik Union International) najveća je turistička korporacija na svijetu. Prema podacima iz 2019. godine, prije pandemije, TUI je godišnje imao 27 milijuna mušterija, više od 70 tisuća zaposlenih, 150 aviona i više od 350 hotela diljem svijeta. 
Nijemci naročito koriste TUI za aranžiranje svojih godišnjih odmora, no TUI dovodi i goste iz Velike Britanije.

Britanska podružnica grupacije TUI u ljetnom redu letenja 2020. godine nije nudila pakete za odmor u Hrvatskoj, što je svakako imalo značajan utjecaj na broj putnika prvenstveno u Dubrovniku i Puli, gdje ta poznata kompanija ima zavidan broj letova na tjednoj razini. 

Povratak letova iz Velike Britanije

Iz kompanije su nedavno potvrdili hrvatskim medijima da će u predstojećem ljetnom redu letenja za ovu godinu TUI obnoviti brojne linije prema Hrvatskoj, njih čak 15 prema tri zračne luke na obali. Npr. pulska zračna luka od svibnja ima čak pet direktnih linija tog poznatog prijevoznika iz Velike Britanije, a sve linije najavljene su do početka listopada.

>> Poznata britanska kompanija na ljeto se vraća u Hrvatsku s čak 15 linija

U svakom slučaju, TUI igra dosta važnu ulogu u uspjehu hrvatskog turizma, naročito kada je riječ o njemačkim turistima, pa smo odlučili istražiti kakve ponude za ljetovanja u Hrvatskoj nudi TUI.

TUI Hrvatsku, u skladu s profesionalnim standardima turističke branše, opisuje u najljepšem svjetlu.

TUI izvrsno reklamira Hrvatsku

"Odmor u Hrvatskoj? Dobar izbor! Fascinantni krajolici, usamljene plaže, originalna ribarska mjesta, slikoviti lučki gradovi i jedinstveni otočni svijet s 1200 otoka očekuju vas duž hrvatskog Jadrana! To Hrvatsku čini izvrsnom destinacijom za odmor na plaži, ali i na aktivnom odmoru uz razgledavanje grada, vodene sportove ili iskustva u prirodi u nacionalnim parkovima. Prekrasne šljunčane i stjenovite plaže, mirne uvale za kupanje i tirkizno bistra voda čine zemlju na Sredozemnom moru rajem za tražitelje sunca. Zlatni Rat na otoku Braču jedna je od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj. Poseban vrhunac očekuje odmor na Makarskoj rivijeri: Šljunčana plaža Punta Rata u Brelima jedna je od najljepših svjetskih plaža! Otkrijte Hrvatsku s TUI-jem! U Istri, Dalmaciji ili Kvarnerskom zaljevu pronaći ćete veliki izbor popularnog smještaja - od obiteljskih hotela do wellness hotela, dizajnerskih hostela ili mobilnih kućica!" navodi se o Hrvatskoj na službenim stranicama TUI-ja.

TUI, naravno, stalno ističe da se jako brine o sigurnosti turista u kontekstu covida-19, ali i da dodatne troškove povezane s time preuzimaju oni, a ne gosti.

"S TUI-jem ste zaštićeni od dodatnih troškova zbog moguće infekcije covidom tijekom vašeg TUI putovanja. Ova je zaštita uključena u cijenu putovanja za goste TUI-ja koji odlaze na odmor do 31. listopada 2021. godine i odnosi se ne samo na nove rezervacije već i na goste koji su već rezervirali svoj odmor", obećavaju.

Hoteli od Istre do Dubrovnika

Kada je riječ o ponudama, TUI odmah nudi noćenje u Hrvatskoj "u hotelu za već od 55 eura", no postoje i jeftiniji izvanhotelski smještaji. 
TUI nudi velik izbor hotela u Hrvatskoj, od Istre do južne Dalmacije, a cijene variraju. Primjerice, polupansion u dvokrevetnoj sobi u hotelu TUI BLUE Jadran u Tučepima je od 54 eura, dok je puni pansion u hotelu TUI BLUE Adriatic Beach u Živogošću najmanje 93 eura po danu.

"Poseban vrhunac hotela je prekrasan pogled na more - savršeno mjesto za opuštanje", obećava TUI u ponudi za Živogošće.

Hrvatska je, naravno, raj za odmor u privatnim apartmanima, koji su sada i omiljeniji uslijed pandemije koronavirusa, koji se lakše širi u objektima u kojima odsjeda veći broj ljudi. Apartmani nude mogućnost (samo)izolacije, tako da cijela obitelj može bez rizika zajedno provesti godišnji odmor na moru.

Nudi se i odmor na svjetioniku

TUI u svojoj tražilici tako nudi više od 21 tisuću lokacija za odmor u privatnom smještaju diljem Jadrana, od toga oko 4350 kuća s bazenima u Istri, oko 370 kuća od starog dalmatinskog kamena, 14 stanova u dubrovačkom Starom gradu, više od 3000 različitih smještaja na Makarskoj rivijeri, pa čak i odmor na nekoliko svjetionika. Tjedan dana u svjetioniku kod Korčule (maksimalno prima 8 gostiju) platit ćete 7000 eura, dok je tisuću kuna jeftiniji tjedan u svjetioniku na Viru.

Kada je riječ o stanovima u Dubrovniku, za tjedan dana se plaća od 390 pa do više od 1000 eura, ovisno o položaju, nivou luksuza itd. 

Hoteli za odrasle

TUI nudi i hotele specijalizirane za obitelji s djecom, ali i hotele samo za odrasle, kao i "all inclusive" aranžmane u različitim resortima. Tako je noć u Kalamota Island Resortu kod Koločepa od 239 eura, a nije među najskupljima.

Cijene u Istri su pretežito veće nego one u Dalmaciji, a neke od najskupljih aranžmana TUI nudi za Opatiju.

U svakom slučaju, može se reći da TUI za Hrvatsku ima veliku i raznovrsnu ponudu te da će hrvatski turizam od toga sigurno profitirati. A tome se nada i TUI, koji je financijski teško podnio pandemiju. Koncern je krajem svibnja najavio da će zatvoriti 55 svojih ureda te otpustiti oko 400 radnika. Zapravo se može reći da TUI o dobroj turističkoj sezoni ove godine ovisi više od Hrvatske.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.