Pohotnom šefu MMF-a se užasno žurilo: Istražitelji u hotelu pronašli mobitel i izuzeli DNA

ŠEF MMF-A  Dominique Strauss Kahn je ekspresno dobio i vrhunski odvjetnički tim koji će pokušati dokazati da nije kriv, premda već izlaze novi detalji o njegovom pokušaju silovanja sobarice u New Yorku. 

Kako piše New York Times, odsjeo je u luksuznoj sobi u kojoj noćenje košta oko 3000 dolara, a incident je navodno počeo pred kupaonicom.

Sobaricu je zgrabio čim je ušla pospremiti apartman, odvukao je u spavaću sobu i bacio na postelju, zaključavši usput ulazna vrata.

"Kad mu se othrvala drugi put, opet ju je dograbio u hodniku spavaće sobe, gdje je drugi put seksualno napao", stoji u policijskom izvještaju.

Istražitelji su u sobi našli njegov mobitel i izuzeli DNA koji bi mogao biti dokaz u istrazi. Njegovi odvjetnici su izjavili kako će se tijekom obrane izjasniti da nije kriv.

Šef MMF-a uhapšen je jučer popodne na njujorškom aerodromu JFK zbog optužbi da je ranije toga dana pokušao silovati spremačicu hotela u kojem je odsjeo.

Već je bio ušao u prvu klasu zrakoplova  Air Francea, kad su po njega došli službenici aerodroma, zamolili ga da izađe, a potom su ga policajci uhapsili i sproveli u postaju na Manhattanu.

"Avion je trebao uzletjeti za 10 minuta", potvrdio je glasnogovornik JFK-a John Kelly.

Dok su policajci došli do hotela, MMF-ovac se već uputio u zračnu luku, pa su ga bili prisiljeni izvući iz zrakoplova.

"Činilo se kao da je otišao u velikoj žurbi", rekli su u policiji.

Ovaj bi skandal mogao zadati veliku glavobolju i za Strauss Kahnovu Socijalističku stranku u Francuskoj, koja ga je već vidjela kao nasljednika Nicolasa Sarkozyja.

Danas se trebao susresti s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, no umjesto toga je cijelu noć ispitivan u jednoj od njujorških policijskih postaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.