Pokopana kći poznatog srpskog sportaša. "Suprotstavila se ubojici i rekla - prestani"

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

DANAS je na beogradskom Centralnom groblju održan sprovod za kćer poznatog srpskog odbojkaša i trenera Dragana Kobiljskog, koja je ubijena u masakru u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar prije tri dana, kada je 13-godišnji Kosta Kecmanović očevim pištoljem ubio osmero djece i portira.

Kako javljaju srpski mediji, na sprovodu je govor držao Vladika Ilarion, vikar patrijarha Porfirija, koji je djevojčicu E. K. nazvao "junakom Kristovim" i ispričao kako se suprotstavila napadaču.

"Dala vremena djeci da se spase"

"Porfirije moli za našu djecu. Izuzetno mi je teško pričati danas. Iz ove muke i bola, molimo se gospodu da da snagu roditeljima, da nastave život zbog nje. Ona je vojnik i junak Isusov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli nastaviti živjeti zbog njihove žrtve. Trebamo se moliti i za dječaka i njegovu nesretnu dušu.

Ona se suprotstavila zlu koje je bilo u tom nesretnom dječaku i rekla: "Zašto to radiš, prestani", i dala vremena da bi se neka djeca spasila. Kada se sretnemo na onom svijetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala. Isto kao i Draganu za koga kažu da je bio najbolji čovjek u toj školi", rekao je vikar.

Na svom se Facebook profilu obratila i majka ubijene djevojčice. "Koliko smo nijemi od boli za našom stradalom djecom, toliko smo sretni zbog svih koji su se uspjeli spasiti. Bog neka nas sačuva od bijesa i gorčine, da nam snage i ljubavi, kako bismo ovaj bol nekako preživjeli", napisala je Nina Borović Kobiljski.