Osnivač aplikacije Telegram pod istragom, određena mu jamčevina od 5 mil. eura

Foto: Profimedia

Osnivač Telegrama Pavel Durov nalazi se pod službenom istragom i neće smjeti napustiti Francusku, izjavio je francuski tužitelj u večeras objavljenom priopćenju.

Durov je stavljen pod sudski nadzor uz jamčevinu od 5 milijuna eura i bit će obvezan javljati se u policijsku postaju dva puta tjedno te mu je zabranjeno napuštanje Francuske.

Otvaranje službene istrage u Francuskoj protiv njega ne znači krivnju niti nužno dovodi do suđenja, ali ukazuje na to da pravosudna tijela smatraju da postoji dovoljno materijala da nastave s istragom u tom slučaju.

Durov je pušten iz policijskog pritvora i tijekom dana je prebačen na ispitivanje na sud, rekli su tužitelji za CNN, nekoliko dana nakon njegovog dramatičnog uhićenja u zračnoj luci u Parizu.

Pariško tužiteljstvo izjavilo je da će biti podvrgnut "početnom ispitivanju i mogućoj optužnici" na sudu u glavnom gradu Francuske.

Durov je zadržan u subotu u Zračnoj luci Le Bourget u Parizu po nalogu koji se odnosi na nedostatak moderiranja na Telegramu. Istražuje se zbog optužbi vezanih uz niz kaznenih djela, uključujući optužbe da njegova platforma nije pokušala spriječiti prevare, trgovinu drogom i širenje dječje pornografije.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.