Pokret za sekularnu Hrvatsku poziva stranke da podrže skup za ukidanje Vatikanskih ugovora

Foto: Hina

POKRET za sekularnu Hrvatsku uputio je poziv za sudjelovanje na prosvjednom skupu "Raskid! 4" parlamentarnim strankama koje se otvoreno zalažu za reviziju i raskid četiri sporna vatikanska ugovora, kao i onim strankama za koje smatraju da podržavaju inicijativu. Pokret time želi potaknuti političke stranke na djelovanje i pružiti im pomoć i podršku pri zahtijevanju raskida spomenutih ugovora, stoji u priopćenju organizatora.

Poznato je da Rimokatolička Crkva ima ekskluzivno pravo zapošljavanja i davanja otkaza vjeroučiteljima, časnim sestrama i svećenicima koji podučavaju vjeronauk u državnim školama, a jednako tako ima i pravo sudjelovanja u sastavljanju rasporeda sati u tim istim školama.

Nadalje, sadržaj udžbenika iz vjeronauka je u isključivoj nadležnosti Hrvatske biskupske konferencije. Poražavajuća je činjenica da u jednoj sekularnoj državi nadležno Ministarstvo nema nadzor nad sadržajem udžbenika koji se koriste u državnim školama.

"Vidjeli smo što neki od tih udžbenika sadrže i to smatramo krajnje neprimjerenim i netolerantnim.", tvrde organizatori koji pozivaju i sve medije da pruže potporu prosvjedu koji će biti održan 22. listopada 2016. u 13 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.