Policija istražuje prosvjednike ispred Rebra. Božinović: Uznemiravali su najranjivije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

POLICIJA istražuje prosvjed koji je jutros održan ispred KBC-a Rebro zbog covid-potvrda, od danas obaveznih u svim bolnicama. Prosvjed je bio na rubu incidenta, nije bio prijavljen, a problematično je i to što je održan u krugu bolnice, što je protivno zakonu. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović večeras je gostujući u Dnevniku Nove TV potvrdio da policija radi na identifikaciji prosvjednika. 

"Ne bih rekao da su to veliki prosvjedi. Bili su na svega nekoliko mjesta u Hrvatskoj. Što se samog prosvjeda tiče - nije bio prijavljen. Da je bio prijavljen, ne bi dobio dozvolu za održavanje. Policija sada radi na identifikaciji tih ljudi", rekao je ministar te dodao da ako se dokaže kršenje zakona - "zna se koja je procedura". Policija je, također, zatražila snimke videonadzora.

Prosvjed se održao ispred prozora dječje onkologije. "To sigurno spada u dio zakona o javnom okupljanju koji zabranjuje okupljanje ispred bolnica. Pogotovo u slučaju ako se time remeti mir pacijenata. Tamo su najranjivija skupina, djeca koja boluju od vrlo teških bolesti. To će se sve uzeti u obzir kad bude sud o tome donosio odluku", izjavio je Božinović.

Podsjetimo, na prosvjedu na kojem se okupilo nekoliko desetaka ljudi bilo je vike, uvreda, spominjanja smaknuća Hitlerovih suradnika, unošenja u lice ministru Viliju Berošu kojem se vikalo i: "Vješala, vješala".

Nije prijavljen ni sutrašnji prosvjed koji su danas najavili oni koji su se okupili pred najvećom hrvatskom bolnicom, a koje su predvodili vlasnik teretane Andrija Klarić i svećenik Zdravko Knežević. Od potonjeg se na koncu, zbog njegovog divljanja pred bolnicom, ogradila Crkva.

 

Berošu svećenik govorio da su Hitlerovi suradnici završili na vješalima, netko vikao "Vješala, vješala"

Svećenik je pred bolnicom vikao i unosio se Berošu u lice, a u jednom mu je trenutku rekao: "Hitlerovi suradnici su završili na vješalima."

Između ostalog, netko je vikao i: "Vješala, vješala!"

Nastali su i velika galama i zvižduci, a Beroš i šef Rebra Ante Ćorušić umjesto planirane izjave za medije povukli su se u zgradu bolnice. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.