Policija još uvijek nije ispitala čovjeka kojeg je pretukla bista Rade Končara

Foto: Pixsell/Ivo Cagalj/Dalmatinski portal

IAKO su od rušenja spomenika partizanskom heroju Radi Končaru u Splitu prošla dva dana, policija još uvijek nije ispitala čovjeka koji je priznao da je srušio bistu.

>> Čovjek kojeg je pretukla bista Končara: Popio sam rakije, Radu ni ne poznajem

>> Muškarac koji je srušio spomenik Končaru mora na operaciju

Podsjetimo, 65-godišnji Ante Ljubičić je u noći sa srijede na četvrtak srušio bistu partizanskog heroja Rade Končara, pri čemu je bista pala na njega i teško ga ozlijedila.

No iako je Ljubičić priznao nedjelo, policija s njim još uvijek nije razgovarala niti je protiv njega podnijela bilo kakvu prijavu.

Policija će ga ispitati čim ga bolnica otpusti

Naime, Ljubičić nakon izgubljene bitke s bistom Rade Končara još uvijek leži u bolnici, a iz policije kažu da će s njim obaviti razgovor i, za očekivati je, podnijeti prijavu kad iz bolnice kažu da ga otpuštaju.

Još uvijek se ne zna hoće li prijava biti prekršajna ili kaznena, a to će ovisiti o tome jesu li na bisti nastala značajna oštećenja.

Čovjek kojeg je prebila bista partizanskog heroja: "Ne volim komuniste, partizane i Srbe"

Ljubičić je jučer ustvrdio da je bio pijan kad je to napravio.

"Šeta sam, malo se popilo rakije i viskija, onda vidite svašta. Liječim se od PTSP-a, nekada znam vidit svašta", rekao je Ljubičić, pa dodao: "Popio sam, malo sam se naslonio i onda se on već počeo malo ljuljati. I ja skupa s njim."

Dodao je kako protiv Rade Končara, partizanskog heroja kojeg su 1942. strijeljali talijanski fašisti, nema ništa. 

"Ma ni ne poznajem čovika. Možda je bio odličan. Osobno protiv njega i obitelji nemam ništa, ali ne volim komuniste, partizane i Srbe. Narodne heroje isto ne volim", rekao je Ljubičić.


Video: Pixsell/Ivo Cagalj

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.