Policija na Đapićevom Fejsu vidjela kaznu za naljepnice ZDS pa je ukinula

Screenshot: Facebook

Karlovačka policija kaznila je sa 700 eura vozača koji je na svom automobilu imao naljepnice s natpisima "HOS" i "Za dom spremni". No, prekršajni nalog ipak su ukinuli.

Fotografiju prekršajnog naloga na Facebooku su objavili Anto Đapić i Miro Bulj.

Đapić: Policija krši nekoliko zakona

Đapić je na Facebooku prozvao Božinovića. "Ukazujem ministru kako je ovaj postupak policajca jasno kršenje zakona i to nekoliko zakona, a posebno Zakona o pravima hrvatskih branitelja! Naime, postrojbe HOSa su bile dio Hrvatske vojske, ugrađene su u Zakon o pravima hrvatskih branitelja, a to znači kako su i ratne oznake ove postrojbe legalne i legitimne i u javnom prostoru hrvatske države", napisao je Đapić.

Bulj: Vladajuća većina ugrožava slobodu govora

"Ova vladajuća većina ne prestaje s verbalnim deliktom, ugrožavanjem slobode govora i napadom na znakovlje postrojbe HOS-a koja je branila Hrvatsku", poručio je Miro Bulj.

Karlovačka policija reagirala je na objavu Đapića i poručila da je prekršajni nalog ukinut. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Policija: Nalog je autentičan, ali stavljen izvan snage

"Nastavno na Facebook objavu gospodina Ante Đapića, obavještavamo da je objavljeni nalog autentičan. Izdali su ga policijski službenici Policijske postaje Slunj 23. kolovoza budući da su utvrdili da na javnom mjestu na osobnom vozilu ima istaknute tri naljepnice čime su smatrali da je 62-godišnjak počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

S obzirom na naknadno utvrđeno i činjenicu da isticanje navedenih natpisa ne čini obilježje spomenutog prekršaja, sporni nalog je rješenjem stavljen izvan snage.

Također obavještavamo kako se kriminalističko istraživanje temeljem prethodno zaprimljene prijave građanina nastavlja, u smislu utvrđivanja jesu li postojala ili još postoje druga obilježja na vozilu kojima bi se ostvarivali elementi prekršaja", poručili su iz Policijske uprave karlovačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.