Policija objavila snimku trenutka upada u sobu masovnog ubojice iz Las Vegasa

Screenshot: LVPD

POLICIJA Las Vegasa konačno je objavila snimku s kamera koje su policajci nosili na sebi kad su upali u hotelsku sobu u Las Vegasu, iz koje je Stephen Paddock izvršio masakr u listopadu prošle godine, ubivši 58 ljudi i sebe. 

>> ŠTO DO SADA ZNAMO Ovo su ključna pitanja i odgovori o pokolju u Las Vegasu

Snimka je s kamera koje su na sebi nosili policajci Joshua Bitsko i David Newton, dok prvi policajac koji je ušao u hotelski apartman, Levi Hancock, iz nepoznatih razloga nije nosio kameru. Policajci na snimci prvo čekaju na ulazu, a zatim ulaze i oprezno češljaju hotelsku sobu, držeći puške i pištolje u rukama.

Na snimci se može čuti glasni prasak nejasnog porijekla koji je vjerojatno bio alarm. Soba je, kako se vidi na snimci, u potpunom neredu, s više pušaka razbacanih uokolo i razbijenim prozorima. Policajac sklanja jednu s prozora, odakle je Paddock pucao po posjetiteljima glazbenog festivala.

>> Najveći pokolj u povijesti SAD-a je potpuni misterij, je li moguće da je Paddock htio postaviti rekord?

Policajci već imali podatke o ubojici

Također, može se čuti kako policajci govore o kameri koju je Paddock postavio u batlerska kolica. "Provjeri ispod kreveta", kaže jedan policajac, dok drugi viče: "Pazi na ove ormare, čuvaj leđa".

Policajci su, sudeći po snimci, već imali podatke o ubojici kad su pronašli njegovo mrtvo tijelo. "Izgleda da ime koje sam ti dao ima istu adresu kao osumnjičeni", kaže jedan policajac. "Imamo jednog osumnjičenika na tlu, 419 unutra", kaže potom, izgovarajući kod za mrtvo tijelo: "Ovo je čisto."

Snimka također razjašnjava početnu sumnju da se radilo o dvojici napadača. "Hej dečki, vidite li vi ovdje išta što upućuje na dva tipa?" pita jedan policajac. "Ja vidim tipa koji je mijenjao puške bez da ih puni", kaže drugi policajac.

Sud natjerao policiju da objavi snimke

Policija Las Vegasa objavila je snimku nakon višemjesečnog odugovlačenja i osporavanja zahtjeva medija na sudu. Sudski spor došao je sve do vrhovnog suda u Nevadi koji je u petak odbio njihov zahtjev da se odgodi objava, javlja Fox News.

Šerif Joseph Lombardo je objasnio da je razlog za neobjavljivanje snimke bila nedovršena istraga i zabrinutost da bi snimka traumatizirala žrtve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.