ČETVEROSTRUKO UBOJSTVO U DALMACIJI

Policija objavila što su dosad saznali o likvidacijama, čekaju se nalazi obdukcije

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

ŠIBENSKA policija objavila je priopćenje u kojemu je navela što su dosad utvrdili i poduzeli. Najavili su press-konferenciju za sutra.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Nastavno na priopćenja o događaju u Vodicama i Šibeniku od 30. siječnja. obavještavamo vas o do sada utvrđenom i poduzetom:

Policijska uprava šibensko-kninska zaprimila je u 12:56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored ceste pronađen mrtav muškarac. Obavljenim radnjama očevida utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku koji je pronađen u automobilu s više prostrjelnih rana na tijelu.

U 13:23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u jednom objektu na Južnoj magistrali. Obavljenim radnjama očevida utvrđeno je da se radi o 42-godišnjaku, 62-godišnjaku i 61-godišnjakinji, a za koje je utvrđeno da su umrli nasilnom smrću i da na tijelu imaju prostrjelne rane.

U akciji sudjelovale zadarska i splitska policija

Obzirom na odmah prikupljena saznanja o mogućem počinitelju kaznenih djela, raspisana je potraga za počiniteljem i obaviještena javnost da se potražuje vozilo Škoda Karoq sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF. Također je cijeli operativni sastav šibenske policije zajedno sa Policijskim upravama zadarskom i splitsko-dalmatinskom uspostavio kontrolne punktove na ulazima/izlazima radi detekcije i pronalaska počinitelja.

Tijekom obavljanja radnji očevida na oba mjesta pronalaska mrtvih tijela, kojima je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika, u 18,22 sati dobili smo dojavu da je na području Vodica pronađeno osobno vozilo za kojim je raspisana potraga kao i mrtvo tijelo osobe osumnjičene za počinjenje kaznenih djela, 57-godišnjaka.

Slijede obdukcija i očevid na autima

Mrtva tijela svih osoba je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti, a korištena vozila su prebačena u krug Policijske uprave gdje će se tijekom dana obavljati radnje očevida.

Još ne znaju motiv

Također, tijekom dana policijski službenici će obaviti niz dodatnih mjera i radnji kako bi povezali sve događaje koji su prethodili počinjenju kaznenih djela, a nakon čega će se utvrditi što je bio motiv počinitelja.

O svim novim saznanjima obavijestit ćemo vas tijekom sutrašnjeg dana na konferenciji za medije, o vremenu i mjestu ćete biti pravovremeno obaviješteni." 

Zapaljene svijeće


 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz likvidacije u Vodicama i Šibeniku instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ubojstvo šibenik

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.