Policija posjeduje snimke koje dokazuju da je Berlusconi platio za seks?

42-GODIŠNJA starleta i bivši model Patrizia D'Addario obavila je razgovor s policijskim istražiteljima u Bariju, kojima je predala snimke kojima dokazuje da je dvaput gostovala u Berlusconijevoj palači Grazioli u Rimu. Podsjećamo, Patrizijina izjava kako joj je Berlusconi platio 2000 eura za seks, prilikom čega im je društvo pravilo još nekoliko atraktivnih mladih žena, jučer je obišla svijet i dodatno zakomplicirala skandal koji je započeo otkad se pročulo da je talijanski premijer bio u vezi s tada maloljetnom Noemi, a nastavio se fotografijama orgija u njegovoj vili na Sardiniji koje je objavio španjolski El Pais.

Talijanski mediji javljaju kako je Patrizia, koja priznaje da se i ranije bavila prostitucijom, a tvrdi da joj je za druženje s Berlusconijem novac dao poduzetnik Giampaolo Tarantini, policiji predala dva poluminutna video zapisa, kao i pet audio snimki, koje je ona osobno načinila za vrijeme provoda s Berlusconijem. Novi detalji iz života talijanskog premijera iz dana u dan pojavljuju se na novinskim stranicama diljem Europe, pa je danas veliko zanimanje privukla izjava Jacquesa Chiraca objavljena u L'Expressu.

Bivši francuski predsjednik prisjetio se kako je jednom prilikom gostovao u Berlusconijevoj vili (jednoj od mnogih), a talijanski ga je premijer, kao dobar domaćin, proveo svojim posjedom. "Ne možete ni zamisliti koliko je stražnjica vidio ovaj bide", rekao je Berlusconi Chiracu uvodeći ga u kupaonicu. Chirac se također prisjeća kako su po kući bili razbacani mnogi časopisi s obnaženim ženama, što mu se, kaže, činilo vrlo neukusnim. "Kad sam ga pitao za te časopise, otvorio je jednog od njih i počeo listati. 'Ova je bila tu, i ova isto...', pričao mi je Berlusconi pokazujući na fotografije", tvrdi Chirac.

No, iako se skandal širi iz dana u dan, Berlusconi se u javnosti ne želi očitovati o nagomilanim optužbama. Odlučio se za drugačiju taktiku; preko svoje službe za odnosu s javnošću vrši pritiske na novinare i sve informacije koje se proteklih dana pojavljuju pripisuje "ljevičarima koji ga žele diskreditirati". No, taj će mu argument teško poslužiti kako bi odgovorio Avvenireu, dnevnom listu u vlasništvu Talijanske biskupske konferencije, koji ga je danas također pozvao da objasni optužbe i dokaže svoju nevinost, ako je to doista u stanju izvesti. Čini se kako je kler napokon odlučio Berlusconiju izbiti iz ruke jedan od najdražih mu argumenata; pozivanje na Boga i kršćansku doktrinu.

P.V.
Foto: AFP, JLP, El Pais

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.