Policija poziva na pressicu, objavljuje detalje raketiranja Banskih dvora prije 26 godina

Foto: Youtube

DANAS popodne na mailove hrvatskih redakcija pristigao je poziv na press konferenciju ravnateljstva policije. Ne bi tu bilo ništa čudno da u pozivu ne stoji da se pressica održava povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja raketiranja Banskih dvora 1991. godine.

"U srijedu, 13. prosinca 2017. godine u amfiteatru Ravnateljstva policije (Ilica 335) održat će se konferencija za medije povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja raketiranja Banskih dvora 1991. godine.

Na konferenciji će govoriti predstavnici Ravnateljstva policije, Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i Službe kriminalističke vojne policije", piše u pozivu.

Jedna osoba poginula

Podsjetimo, prije 26 godina, u poslijepodnevnim satima, 7. listopada 1991., zrakoplovi Jugoslavenske narodne armije (JNA) raketirali su i teško oštetili Banske dvore, sjedište hrvatske vlade, u kojima je tada bila i rezidencija prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i u kojoj se nalazio u trenutku napada.

Jedna je osoba u napadu poginula, četiri su ozlijeđene, srušen je dio krova Banskih dvora, oštećeno pročelje i gotovo sve prostorije.

Banski su dvori raketirani oko 15 sati, dva jugoslavenska borbena zrakoplova ispalila su na zgradu šest raketa, jedna je pogodila palaču, ostale su pale na susjedne zgrade. U trenutku napada predsjednik Tuđman razgovarao je u zgradi sa Stipom Mesićem i Antom Markovićem, predsjednicima jugoslavenskog predsjedništva i vlade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.