Policija pronašla ženu koja je ostavila mrtvu bebu uz cestu u Zagorju

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

POČETKOM ove godine pronađena je mrtva beba u mjestu Hlevnica u Zagorju. Kako je objavila policija, pronađena je žena koja je tijelo ostavila uz cestu. Radi se o 28-godišnjakinji.

"Policijski službenici Policijske uprave Krapinsko-zagorske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršili su složeno i opsežno kriminalističko istraživanje povodom pronalaska mrtvog tijela novorođenčeta u mjestu Hlevnica, općina Đurmanec, koje je pronađeno 29. siječnja 2023. godine.

Provedenim izvidima i dokaznim radnjama utvrđeno je kako je osumnjičena 28-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo Povreda mira pokojnika iz čl. 332. st.2. Kaznenog zakona. Protiv osumnjičene 28-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru, redovnim putem. Imajući u vidu zaštitu i dobrobit obitelji, nismo u mogućnosti iznositi više detalja provedenih izvida i kriminalističkog istraživanja", objavila je policija.

Na upit portala Zagorje.com je li utvrđeno je li dijete rođeno mrtvo ili je umrlo nakon poroda te je li utvrđen uzrok smrti iz PU krapinsko-zagorske nisu odgovorili.

Tijelo pronađeno uz cestu

Podsjetimo, tijelo bebe pronađeno je 29. siječnja na cesti u selu Hlevnica. "Tijelo je prevezeno na obdukciju. Kriminalističko istraživanje je u tijeku", rekli su tada iz policije. Tijelo je pronađeno u snijegu, na hladnoći.

Naređena je obdukcija, a policija je od početka sumnjala na čedomorstvo. Hlevnica se nalazi neposredno uz granicu sa Slovenijom, deset kilometara sjeverozapadno od Krapine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.