Policija u Međimurju spašavala živu glavu od razularene obitelji i gomile

POLICIJA u romskom naselju Pribislavcu imala je protekli vikend pune ruke posla u smirivanju jedne ratoborne romske obitelji, kao i njihovih susjeda, a sve je završilo punom maricom u kojoj su se našli 28-godišnji izgrednik, njegova majka i dva brata u dobi od 11 i 13 godina.

Uz njih, svoje prijave zaradit će i susjedi u dobi od 13 i 14 godina. Svi oni su prijavljeni zbog niza prekršaja protiv mira, reda i napada na policajaca, imovine.

Pijani mladić držao dijete od dvije godine u naručju

Naime, kako se može vidjeti iz izvješća PU međimurske, sve je počelo kada je policija zaprimila dojavu 45-godišnjeg muškarca koji je rekao kako ga pijani 28-godišnjak napada ispred kuće i to kamenjem. Kako je poslije utvrđeno, pijani mladić imao je 2.46 promila alkohola u krvi, a kada je policija došla na mjesto dojave, pijani mladić već je dao petama vjetra, no naknadno su ga pronašli na adresi u Livadićevoj ulici..

"Prilikom obavljanja obavijesnog razgovora u rukama je pijani mladić držao dijete starosti od 2 do 3 godine, te je psihički vidno uzrujan počeo stiskati dijete koje je držao u naručju tako da je isto počelo plakati, a istovremeno je nogom udario u policijsko službeno vozilo marke Škoda Octavia", stoji u službenom policijskom priopćenju u kojem se dodaje kako je razbijeno prednje svijetlo na policijskom automobilu kao i prednje vjetrobransko staklo.

Mladićeva majka lopatom napala policajku

No, tada kreće prava drama. Naime, policajac je krenuo ratobornom mladiću staviti lisice dok je policajka pokušavala uzeti iz njegovih ruku dijete, ali u tome nisu uspijevali.

"Nakon što je savladan otpor, počinitelju su na jednu ruku stavljena 'sredstva za vezivanje' dok je u drugoj ruci i dalje držao dijete. U tom trenutku policijskom službeniku je s leđa prišla počiniteljeva majka rođena 1966. godine iz Pribislavca koja je htjela policijskog službenika udariti sa lopatom, ali je u tome spriječena od strane policijske službenice", navodi se u priopćenju u kojem se naglašava kako je tada došlo do prave eskalacije nasilja. Naime u dvorište je tada ušla veća grupa sumještana iz naselja u Livadarskoj ulici u namjeri da napadne policijske službenike.

Gađali policajce kamenjima

No, policajci su od bijesne gomile pobjegli u obližnju kolibu, dok su ih iz bijesne gomile gađali raznim predmetima.

"U međuvremenu na mjesto događaja stiglo je više policijskih službenika po kojima je počinitelj rođen 1981. godine doveden u prostorije Policijske postaje Čakovec. Prilikom opisanog događaja policijski službenici zadobili su lake tjelesne ozljede u vidu natučenja pa im je liječnička pomoć pružena u Županijskoj bolnici Čakovec, dok počinitelj nije zadobio nikakve ozljede niti se žalio na postupanje policije", navodi se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.