Policija u Puli izbacila ljude iz Sberbanke. "Samo smo htjeli svoj novac, sramota"

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

KOLONE klijenata Sberbanke stvarale su se danas diljem Hrvatske, nakon što je objavljeno da banka ide u sanaciju. HNB je nakon upozorenja Europske središnje banke da prijeti bankrot te ruske banke na dva dana ograničio podizanje novca. Odluka HNB-a bila je spriječiti stampedo i krah banke jer je u četvrtak i petak podignuta velika količina novca iz nje.

 

Unatoč tome dogodio se incident u poslovnici u Puli, gdje je građane iz banke izbacivala policija. 

"To je naš novac, imamo pravo na njega"

Gužve su danas bile i ispred poslovnice u Puli, a portalu Dnevnik.hr se javio čitatelj koji je rekao da su banku danas zatvorili tri sata ranije nego inače. Naime, radno vrijeme poslovnice je do 18 sati, ali danas su je zatvorili u 15, no dio građana nije htio otići. Među njima i čitatelj portala koji je satima čekao u redu i nije mu bilo prihvatljivo ranije zatvaranje poslovnice uz objašnjenje da su djelatnici umorni.

Dvadesetak građana odbilo je otići bez svog novca, a djelatnici banke pozvali su policiju koja ih je potom izbacila iz poslovnice.

"Rekli su nam da su zaposlenici umorni pa sam ja rekao policajcu da mi nismo umorni čekati ovdje po pet sati. To je naš novac, imamo pravo na njega. Nakon što smo se pobunili, zalijepili su da rade do 15 sati iako na službenom radnom vremenu piše da rade do 18. Zvali su nam policiju jer smo samo htjeli novac koji smo mi zaradili i na koji imamo pravo. Sramota", kazao je čitatelj portala Dnevnik.hr.

Ljudi se razišli nakon dolaska policije

Iz istarske policije kažu da su oko 15:05 zaprimili dojavu da se u banci na Giardinima nalaze građani koji ne žele napustiti banku nakon završetka radnog vremena.

"Dolaskom policije građani su se razišli te nije bilo potrebe za daljnjim policijskim postupanjem", kazali su.

Iz Središnje banke poručuju od srijede ide normalno poslovanje, a sutra će Središnja banka donijeti odluku o budućnosti Sberbanka.