Policija ukinula kaznu za ZDS naljepnice, javio se Bulj: Narode, ne smijete šutjeti

Screenshot: Facebook, Patrik Macek/PIXSELL

KARLOVAČKA policija ispisala je prekršajni nalog u iznosu od 700 eura vozaču koji je na svom automobilu imao naljepnice s natpisima "HOS" i "Za dom spremni". No, prekršajni nalog ipak su ukinuli.

Fotografiju prekršajnog naloga ranije su na Facebooku objavili Anto Đapić i Miro Bulj.

Policija: Nalog je autentičan, stavljen je izvan snage

"Nastavno na Facebook objavu gospodina Ante Đapića, obavještavamo da je objavljeni nalog autentičan. Izdali su ga policijski službenici Policijske postaje Slunj 23. kolovoza budući da su utvrdili da na javnom mjestu na osobnom vozilu ima istaknute tri naljepnice čime su smatrali da je 62-godišnjak počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

S obzirom na naknadno utvrđeno i činjenicu da isticanje navedenih natpisa ne čini obilježje spomenutog prekršaja, sporni nalog je rješenjem stavljen izvan snage.

Također obavještavamo kako se kriminalističko istraživanje na temelju prethodno zaprimljene prijave građanina nastavlja, u smislu utvrđivanja jesu li postojala ili još postoje druga obilježja na vozilu kojima bi se ostvarivali elementi prekršaja", poručili su iz Policijske uprave karlovačke.

Bulj: Znakovlje HOS-a je legalno, a ovo je dokaz da ne smijete šutjeti

Bulj, koji je ranije prozvao vladajuću većinu, ponovno se oglasio nakon vijesti o ukidanju kazne.

"Policija ukinula sramotan i nezakonit prekršajni nalog s kaznom od 700 eura zbog naljepnica sa znakovljem HOS-a na automobilu hrvatskog građanina nakon reakcija na društvenim mrežama. 

Znakovlje HOS-a je legalno, a ovo je dokaz narode da ne smijete nikad šutjeti na nepravdu.  Ustanite, govorite, prosvjedujete, borite se za svoje vrijednosti, prava i slobode!  Ova vladajuća klika će vam, to smo se uvjerili, sve pokušati oteti i ukrasti", poručio je Bulj.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.