Policija ušla u trag nestalim svinjama iz Čakovca: Pronašli ih gotovo 200, u tijeku potraga za njih još 500

Foto: 123rf

ČAKOVEČKA policija izvijestila je da je prije nekoliko dana, zahvaljujući dojavama građana, pronašla 195 svinja ukradenih čakovečkoj mesnoj industriji Vajda, javlja HRT.

Svinje su pronađene na privatnim farmama na području Osječko-baranjske županije. Navodno su ih prodavali u pola cijene, tisuću kuna za stokilaše.

Svinje su vraćene predstavniku Vajde i policija moli građane da joj se jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o tome gdje bi se moglo nalaziti još petstotinjak svinja. Kriminalističko istraživanje nastavlja se, a protiv vlasnika farmi podnosi se kaznena prijava", izjavio je za HRT glasnogovornik međimurske policije Radovan Gačal.

Podsjetimo, iz postrojenja mesne industrije Vajda iz Čakovca nestalo je preko 700 živih svinja. Svinje su još 12. svibnja kao odojci dopremljeni na svinjogojsku farmu, a ugovor je potpisan s vlasnikom tvrtke Eko Farma Ves iz Zagreba. Bio je to prvi potpisani ugovor s njim.

Nakon tri mjeseca svinje su dosegle optimalnih 120 kilograma težine. Prilikom dostave hrane i pripreme za klanje svinja, iz čakovečke Vajde shvatili su da su prevareni zato što na farmi više nije bilo niti jedne svinje.

Svaki pokušaj kontakta Vajdinih ljudi s vlasnikom farme ostao je neuspješan.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.