Analitičar o Frka-Petešiću: To je nemoralno, koga briga za moral... Nismo mi Švedska

POLITIČKI analitičar Jaroslav Pecnik bio je gost Newsrooma na N1 televiziji. Na početku je komentirao Milanovićevu izjavu da će se u slučaju eskalacije hrvatski vojnici povući iz Ukrajine.

"Ja mislim da je ovo Milanoviću zgodna prilika da nastavi obračun s Plenkovićem. Ja osobno nisam nikakav zagovornik NATO-a, ali znali smo da ako želimo u EU, moramo u NATO. Kad smo već tamo, onda ne možete saveznicima poručiti - vi idite, a mi nećemo.

Ne daj Bože da se nešto dogodi nama, onda će oni reći - pa dobro, izvolite vi sad sami. Mislim da je to neozbiljno. Oni to mogu igrati na domaćem terenu, ali kad prenosite na međunarodni teren, loše zvuči po imidž Hrvatske i po njih dvoje", rekao je Pecnik.

Što će biti s referendumom o covid-potvrdama?

Analitičar smatra da će u slučaju referendumske inicijative Mosta Andrej Plenković morati posegnuti za Ustavnim sudom koji će, tvrdi, to proglasiti neustavnim.

"To je u velikoj mjeri institucija pod kontrolom HDZ-a. Ja mislim da je Most ostvario što je htio. On je poentirao na onome što može jer to je takva udruga politička. Koja naprosto lešinari na tim pitanjima i sebi diže rejting. I to su uspjeli. Pokazali su, rejting im ide gore, ali koliko će to dugo trajati, to je pitanje", rekao je.

Smatra da je Milanović zaigrao igru kojom ulazi u prostor desnice.

"Velika je doza razumijevanja između Mosta i Milanovića. Mislim da su se tu našli, ali tu nema iskrenosti. Jedni druge žele iskoristiti", govori.

Obnova stana Zvonimira Frka-Petešića

Pecnik kaže da je u slučaju obnove stana Frka-Petešića jedna stvar za pohvalu.

"Pokazali su na izoliranom primjeru da obnova može biti vrlo efikasna kad se želi. Ipak se ta cijela akcija pokrenula i riješila jer je trebalo riješiti pitanje Zvonimira Frka-Petešića. Frka-Petešić je znajući u kakvoj državi živi odlučio iskoristiti priliku. To što je to nemoralno - koga briga za moral u ovoj državi? Mi nismo Švedska i Norveška da ministri odlaze zbog sitnica", kazao je.

Kratko se osvrnuo na slučaj privođenja dvojice muškaraca u Zadru koji su uputili uvrede na račun predsjednika vlade Andreja Plenkovića.

"Mislim da je to neprimjereno postupanje policije. U kakvoj mi to državi živimo - policijskoj? Zar se ne može iskazati nezadovoljstvo premijerom?" pita se Pecnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.